Küba krizi bitcoin ile önleyecek - Haberler - indir.com

Küba krizi bitcoin ile önleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 08:32:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Küba liderli Miguel Diaz-Canel ve hükümeti tarafından devlet televizyonunda duyurula yeni önlemler ile büyümeyi artırmak adına ulusal üretim ve talebin artırılması hedefledikleri gelişmeler arasında yerini alıyor.

Küba’nın iktidarında bulunan komünist hükümet, ABD’nin uygulamış olduğu yaptırımlar nedeniyle her geçen gün derinleşen krizin ortasında ekonomiyi desteklemeye yönelik bir dizi önlemin parçası olarak kripto parayı da kullanmayı hedefliyor. Küba liderli Miguel Diaz-Canel ve hükümeti tarafından devlet televizyonunda duyurula yeni önlemler ile büyümeyi artırmak adına ulusal üretim ve talebin artırılması hedefledikleri gelişmeler arasında yerini alıyor.

Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!

Küba hükümeti kamu yönetimi, sosyal hizmetler ve devlete ait medya kuruluşunda çalışanlarına zam yapacak

Önlem paketi kapsamında kamu yönetimi, sosyal hizmetler ve devlete ait medya kuruluşlardaki çalışanlarının maaşlarına da önemli ölçüce zam yapılacağının altını çizdi. Burada çalışanların aylık olarak aldıkları maaşlarına ise zam yapılacağı açıklandı. Burada çalışanların aldıkları maaş 25 Dolar. Yapılacak zamla beraber alacakları maaş ise 44.5 Dolar olacak. Neredeyse %50 oranında bir zam yapılmış oluyor.

Küba kendi kripto parasını çıkaracak mı?

Ülkenin ekonomi bakanı olan Alejandro Gil Fernandez konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ulusal ve uluslararası ticari işlemlerimizde kripto paranın potansiyel kullanımını inceliyoruz ve akademisyenlerle bu konu üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Küba’nın yapmış olduğu bu hamle geçen sene kendi kripto parası Petro’yu piyasaya süren Venezuela’nın etkisi ile geldiği tahmin ediliyor. Küba’nın da Venezuela gibi kendi kripto parasını çıkarıp çıkarmayacağı veya mevcut alternatifleri kullanıp kullanmayacağı merak edilen konular arasında yerini alıyor.

Peki ABD, Küba’ya neden yaptırım uyguluyor?

Herkesin kafasını karıştıran bu sorunun cevabı aslında çok açık. Donald Trump bildiğiniz üzere gelişmekte olan ülkelerin hepsine diz çöktürerek, kendi buyruğu altına almayı istiyor. Bu ülkelerden bir tanesi olan Küba, Donald Trump’ın taa seçilmeden önce yaptırım uygulayacağını söylüyordu. Seçim kampanaysı süresince kendisinden önceki Başkan olan Barck Obama’nın Küba politikasını sert bir üslup eleştiren Trump, başkan seçildiği taktirde iki ülke arasında yapılan anlaşmayı bozacağını söylemişti. Daha iyi bir anlaşmanın mümkün olabileceğini ile süren Donald Trump, adaya yapılan turistik ziyaretleri yasaklamıştı. 56 yıl süren ve sonrasında kaldırılan ambargoyu tekrardan başlatacağını o dönemlerde söyleyen Trump, tüm finansal işlemleri askıya alacağını da ifade etmişti.

ABD ile Küba arasındaki bu soğukluk ne zaman son bulacak?

ABD ve Küba halkının çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu ifade eden Donald Trump, Castro rejiminin elde ettiği maddi kazancın çok küçük bir bölümünün halka yansıdığını iddia etti. Gerçekleştirilen anlaşmanın Küba halkına aramadığının altını çizdi. Sizler için özetlediğimiz bu ABD ve Küba arasındaki siyasi sürtüşmenin temeli böyle. ABD’nin ağır yaptırımlarına girmek istemeyen Küba, Donald Trump’a karşı geldi. Böyle olunca da ABD, Küba üzerinde ambargo uygulamaya başlattı. Bakalım  bu soğuk savaştan hangi taraf kazançlı çıkacak. Hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

 


Bitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebepBitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebep
Twitch, Bitcoin İle Çalışmaya BaşlıyorTwitch, Bitcoin İle Çalışmaya Başlıyor
Bitcoin Büyük Düşüş YaşayabilirBitcoin Büyük Düşüş Yaşayabilir

PAYLAŞ