Kritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldi - Haberler - indir.com

Kritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-16 18:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram kullanıcılarının karşısına yeni özelliklerle çıkıyor. Son  dönemlerde güncelleme ve iyileştirme çalışmalarına önem gösteren platformun en çok odaklandığı konulardan birisi de güvenlik. Siber saldırılara ve dolandırıcılıklara karşı önlem almaya çalışan platform bu konuda ne kadar ciddi olduğunu yeni bir önlemle gözler önüne serdi. Instagram’ın bu hamleyle amacı kullanıcı hesaplarını güvene almak.

Instagram’ın yeni güncellemesi uygulama izinleri. Facebook’ta görmeye alışık olduğumuz bu özellik sonunda Instagram’a da geldi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar hesaplarına bağlanan üçüncü parti hizmet uygulamalarının tümünü yönetebilecek. Bu sayede kullanıcılar gerektiğinde üçüncü tarafların hesaplarına ya da sınırlı bilgilerine erişim izinlerini iptal ederek hesaplarını güvende tutabilecek.

Az bilinen Instagram özellikleriAz bilinen Instagram özellikleri

Instagram profilinizi güvende tutmanızı sağlayacak

Merakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyor

Erişim ayarlarını kontrol etmek ise oldukça basit. Kullanıcıların ayarlarını gözden geçirmek için yapmaları gereken Instagram profillerinden öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yaparak, “Güvenlik” seçeneğini seçerek güvenlik ayarlarına giriş yapmak. Güvenlik ayaları menüsünden ise “Uygulamalar ve Web Siteleri” seçeneğine tıklamak.

Bu sayfada Instagram size bilgilerinize erişimi olan bütün web sitelerinin bir listesini sunuyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların bundan sonra vereceği izinleri daha detaylı değerlendirmesi içinde bir seçenek sunacak olan platform, bilgilerinizi üçüncü taraf uygulama ve web siteleriyle paylaşmanız durumunda sizi bir yetkilendirme ekranına yönlendirerek açık onayınızı istiyor.

Gizlilik ve güvenlik açısından önemli olan bu özellik sayesinde Instagram’ın bu konuda ciddi bir adım attığını söylemek yanlış olmaz. Şuan belirli bölgelerde açılan bu özelliğin altı ay içerisinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. Söz konusu özellik Cambridge Analytica olayının ardından ciddi para cezaları alan Facebook’un gizlilik konusunda daha şeffaf olmaya başladığının bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Bunun yanı sıra geliştiricilere de kısıtlama getiren platform, geliştirici API’lerin erişimlerini kullanıcı başına bir saatte 200 ila 500 istekle de sınırlandırma karar aldı.


İlgili uygulamalar
Doğru sanılan Instagram yanlışlarıDoğru sanılan Instagram yanlışları
Instagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktıInstagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktı

PAYLAŞ