Kripto Paraların Piyasa Değeri 1,9 Trilyon Dolarla Rekora Gidiyor - Haberler - indir.com

Kripto Paraların Piyasa Değeri 1,9 Trilyon Dolarla Rekora Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

2020 yılının sonlarında ciddi bir düşüş sürecine girmesini rağmen kripto para dünyasında arka arkaya gelen olumlu haberler, piyasa değerinin yükselmesi sağladı.

2021 yılının Mayıs ayı itibari ile ciddi hareketliliklerin yaşanmaya başladığı kripto para sektöründe özellikle Ağustos ayındaki yükselişler dikkat çekici. Sektör araştırmaları ile bilinen CoinGecko'dan gelen son veriler, piyasa değerindeki yükselişe dikkat çekiyor. Resmi rapora göre piyasa değeri Ağustos ayı içerisinde yaşanan yükselişler ile birlikte artış kaydetti. Yaşanan bu artışlar ile birlikte 1.9 trilyon doları aşmayı başaran kripto para sektörü dünyanın en gözde alanlarından birisi olarak parlamaya devam ediyor.

Özellikle 19 Temmuz tarihinde yaşanan ve piyasa değerinin 700 milyar dolarlık bir artış kaydetmesini sağlayan gelişmeler, kısa süre içerisinde kripto para dünyasındaki değerin rekor seviyelere ulaşmasını sağladı. Kripto para dünyası için en yüksek seviye 11 Mayıs tarihinde yaşanmış ve 2.5 trilyon dolarlık bir zirveye ulaşılmıştı. Şu andaki değer rekorun altında olsa da yeniden toparlanma ve yükseliş sürecine geçen kripto para dünyasında yeni bir rekorunun kırılması da mümkün görünüyor.

BTC ve ETH Başı Çekti!

Pazartesi itibariyle, Bitcoin 860 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri kaydetti. CoinGecko, BTC'nin 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez böyle bir sınıra ulaştığına dikkat çekerken özellikle 2021 yılının başlarında yaşanan büyük satışlar, BTC’de değer kaybı yaratmıştı. BTC fiyatının son zamanlarda 45.000 doların üzerine çıkması, piyasa değerine yüzde 53'ün üzerinde bir artış getirdi.

Yükselişte piyasa değerine göre küresel ikinci en büyük dijital varlık olan Ethereum’un da etkisi oldukça fazla. ETH,20 Temmuz'da 204 milyar dolardan 369 milyar dolara yükselerek yüzde 81 artış gösterdi.

Pazardaki Büyümede Tesla Etkisi

Raporda büyüme ile ilgili çeşitli tahminler büyümeye etki eden gelişmelere dair de paylaşımlar yapıldı. Kripto para piyasasındaki son büyüme trendi özellikle Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamaların ardından geldi. Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamalar ve 22 Temmuz'da SpaceX'in Bitcoin'e borçlu olduğunu söylemesi, kripto paralar için güven veren önemli gelişmeler olarak dikkat çekti. 





PAYLAŞ