Kripto paraların değeri artıyor - Haberler - indir.com

Kripto paraların değeri artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-26 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Çağın en çok konuşulan konularından biri olan kripto paralar, günden güne daha da hayatımızın içerisine girmeye başlıyor. Kripto para, özellikle geçtiğimiz yıl itibariyle gündemde bu kadar konuşulmaya başlandı. İsmi en çok duyulanlardan biri olan Bitcoin, geçtiğimiz yıl birçok insanın bir anda zengin birisi olmasını sağladı ve sonrasında popülerleşen kripto paraların arasına, yenileri eklenmeye başlandı. Bu yıl itibariyle daha da fazla adından söz ettiren kripto paraların, ilerleyen yıllarda gerçek para yerine kullanılabileceği bile tartışılmaya başlandı.

Sektörde ciddi anlamda piyasası dönen kripto paranın değeri, yıl başlarında zaman zaman düşüş yaşadı. Son günlerde ise değerinin arttığı haberleriyle gündeme gelen kripto paralar, bir kez daha yükselişe geçti.

Kripto paraların piyasa değeri 300 milyara ulaştı

Kripto paraların gündeme gelmesinde en etkili olan birim, az önce de bahsettiğimi gibi Bitcoin oldu. Piyasayı en çok etkileyenlerden birisi olan Bitcoin'in, son olarak yaşanan yükselişte de başrolü oynadığı görülüyor. Dijital para piyasasında kaydedilen son yükselişe göre, kripto paraların değerleri 300 milyarı buldu. Bu yükselişin en etkin ismi de Bitcoin oldu. Bitcoin dışındakiler, bu artışta kendisini çok gösteremedi. Bitcoin'in birim fiyatının şu an 8 bin doların üstünde olduğu biliniyor. Pazarda bulunan Bitcoin sayısının ise 17 milyon civarında olduğu bilgisi elde edildi.

Kripto paraların bilindiği üzere ilerleyen yıllarda hayatımızda daha etkin bir role sahip olacağı söyleniyor. Piyasanın değerinin artması da şu an için bu iddianın doğru çıkma ihtimalini güçlendiriyor. Kripto paraların değerinin yükselmesi, duyulan güvenin de artmasını sağlıyor. Şu an için Bitcoin'in getirmiş olduğu bu yükselişe altcoinlerin destek olup olamayacağı bilinmiyor.





PAYLAŞ