Kripto paralar yeniden yükselişte - Haberler - indir.com

Kripto paralar yeniden yükselişte

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 16:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bir dönem ciddi bir düşüşe geçen kripto paralarda, yeniden yükseliş gözlemlenmeye başladı.

2017 yılı içerisinde ve 2018 yılının ortalarına kadar, kripto paralar gündemin en çok ilgilendiği konulardan birisiydi. Son zamanlarda kripto paraların düşüşe geçmesi, popülerliğini de kaybetmesine neden oldu. Bir süredir hakkında pek de fazla haberin çıkmadığı kripto paralar, yeniden yükselmeye başlamasıyla birlikte gündeme geldi. 2018’in yılının sonlarına yaklaşmışken, bu sabah itibari ile bir yükselme gözlemlendi.

Kripto paralar arasında en popüler olanları, yani en çok yatırım alanlar Bitcoin, Ripple ve Ethereum olarak biliniyor. Bu üç para birimi, bu nedenle sektörün de çalkalanmasında büyük rol oynuyor. Bir ara değeri 20 bin dolara yaklaşan Bitcoin, kripto para finansını oldukça çalkalamıştı. 2017’nin sonlarına doğru düşüşe geçen Bitcoin, Eylül ayından itibaren ilk kez 3 bin 500 doların altına geriledi. Benzer durumlar, Ripple ve Ethereum birimlerinde de gözlemlendi. Şimdi gece saatlerinde kripto paraların yeniden yükselişe geçtiği görüldü.

5G dünya ekonomisine katkı sağlayacak

Bitcoin, 400 dolar artış gösterdi

Bitcoin: Eylül ayından beri düşüşte olan Bitcoin, gece saatlerinde 450 dolar arttı. Değeri 3 bin 300 dolar olan Bitcoin, 3 bin 750 dolara yükseldi. Artışın devam ettiği söyleniyor.

Ripple (XRP): Aynı şekilde Ripple’da da küçük bir oranda artış olduğu görülüyor. Bu artış, 17 Aralık’ta 0,27 dolar değerindeydi. Gece ise 0,10 dolar daha artış oldu.

Ethereum: Ethereum’a bakıldığında yine benzer bir durum söz konusu. Fakat diğer iki birimden farklı olarak, çizelgede Ethereum’un piyasa değerinden fazla olduğu görülüyor. Ethereum’un son iki gündeki piyasa değeri, 20 dolar artmış. Bu oran, kripto para biriminin değerinin 100 dolara çıkmasını sağladı. Bu artışların nedeni henüz net olarak bilinmiyor. Artışın devam edip etmeyeceği de merak konusu.





PAYLAŞ