Kripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilir - Haberler - indir.com

Kripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Son zamanların en popüler konularının başında gelen kripto paralar birçok şirket için cazip hale gelmeye başladı. MasterCard ve Elon Musk’ın şirketi olan Tesla gibi büyük şirketlerin ödeme seçeneklerine eklediği kripto para, şimdi de Google Pay ve Samsung Pay’de de yer alabilir.

Bugün içerisinde rekor kırıp bir gün hızlı bir şekilde düşüş yaşanıyor olsa bile dünyada ve ülkemizde halen rağbet görmeye devam eden bu sektör, birçok kullanıcıyı kripto para madenciliğine itiyor. 

Kripto para kazançlarına vergi geliyor!Kripto para kazançlarına vergi geliyor!

Google Pay ve Samsung Pay kripto para kabul edebilir

Finansal sistemlerinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ticaretine yasak getiren birçok hükumetin artan eylemlerinin ortasında; bu para birimlerinin bir süre daha adından söz ettirecek gibi gözüküyor. Öyle ki, her geçen gün ödeme aracı olarak kripto para biriminin kullanımı da yaygınlaşmaya devam ediyor. Son zamanlar içerisinde Twitter da, bitcoin kullanmayı düşündüğünü duyurdu. Bu kripto para birimleri, popüler bir uluslararası işlemmodu olmaya devam ediyor. BitPay tarafından aktarılan bilgilere göre Google Pay ve Samsung Pay'in çok yakın zaman içerisinde Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle yapılan ödemeleri kabul edeceği bildirildi.

Google ve Samsung, artık mal ve hizmetler için platformlardaki kullanıcıların kripto para birimi, ödemelerini gerçekleştirmek adına bu özelliğe sahip olan platformlar arasında yer alacak. Konuyla ilgili olarak yapılan bir diğer açıklamada ise Google Pay ve Samsung Pay desteğinin Mart 2021 gibi erken bir tarihte kullanıcılarına sunabilir. Her iki platformdaki kullanıcılar, BitPay kripto para birimi kartlarını Google Pay ve Samsung Pay’e bağlayabilecek ve bu sayede kripto para birimleri kullanan platformlarda ödeme yapma işlemi gerçekleşecek.

Bu hizmet doğrultusunda desteklenen kripto para birimleri arasında Bitcoin, Bitcoin Cash, BUSD, Ether, PAX, USDC ve GUSD bulunuyor. Söz konusu bu faaliyetler için ayrıntılar ve kesin zaman çizelgeleri sağlaması için Apple Pay‘de olduğu gibi benzer bir yöntem izlemesi bekleniyor. Kripto para cephesinde her geçen gün değişimler yaşanıyor. Bu değişimler doğrultusunda dev şirketlerin ne gibi bir yol izleyeceği ise merak edilen konuların başında geliyor. Yakın zamanda yaşanacak diğer değişiklikleri de görmek mümkün olacak. 


HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!
HTC'den yeni kripto para cihazıHTC'den yeni kripto para cihazı
HTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacakHTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacak

PAYLAŞ