Kripto paralar, 2019'da bankalarda da kullanılacak - Haberler - indir.com

Kripto paralar, 2019'da bankalarda da kullanılacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-07 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Kripto para, son birkaç yıl içerisinde oldukça gelişen ve büyüyen bir olgu haline gelmeyi başardı. Geçtiğimiz yılla birlikte ismi daha çok duyulmaya başlayan ve ilk çıktığı dönemlerde yatırım yapanları şimdi zengin eden kripto paranın, kullanım alanının günden güne de genişleyeceği yönünde öngörüler var. Gidişat da az çok buna işaret ediyor. İlk olarak bitcoin ile başlayan kripto para rüzgarına, daha sonra birçok yeni para birimi katıldı. Bu durum, kripto para borsasının oluşmasını sağladı. Günümüzde baktığımızda bir ' bir buçuk yıl içerisinde kripto para bağımlıları bile görülmeye başlandı. Bu ilerleyişin, 2019 yılında kripto paraların bankalarda görülmesine neden olacağı söyleniyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, kripto paraların bankalarda kullanılmaya başlayacağını açıkladı

Money 20/20 2018 etkinliği kapsamında, Ripple CEO'su Brad Garlinghouse kripto paraların geleceğine dair birtakım açıklamalarda bulundu CEO Brad Garlinghouse'un söylediğine göre, kripto paralar 2019 yılı içerisinde bankalarda kullanılmaya başlanacak. Garlinghouse, Ripple'ın bankalardaki mevcut sistemden daha hızlı ve ucuz çalışacak bir yöntem üzerinde çalıştığını söyledi. Çözümler ise blockchain teknolojisine dayandırılarak geliştiriliyor.

CEO Garlinghouse, Ripple'ın kripto para birimi olmasının yanı sıra, blockhain teknolojisi tabanlı ürünler üzerinde de çalıştığını söyledi. Bu ürünlerden bir tanesi de xRapid olarak gösteriliyor. Ripple, xRapid ile bankalara sunacağı çözümde, parayı XRP'ye dönüştürüyor ve oldukça hızlı bir şekilde xRapid sistemine gönderiyor. Bu işlemin süresinin ortalama 4 ' 5 saniye süreceği düşünülüyor. Western Union ve Moneygram gibi büyük şirketler Rippler'ın  xRapid sistemini şimdiden denemeye başladılar.





PAYLAŞ