Kripto paralar 2018'in en büyük düşüşünü yaşıyor - Haberler - indir.com

Kripto paralar 2018'in en büyük düşüşünü yaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 14:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce değer kazanan Bitcoin ve diğer kripto paralar, şu sıra 2018’in en büyük düşüşünü yaşıyor.

Son günlerde gündemi yine sık sık meşgul eden kripto paralar, geçtiğimiz günlerde artışa geçmesi ile adından söz ettirmişti. 2018 yılının başlarında alt coinlerin artmasıyla birlikte Bircoin’in değerinde düşüş olmuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde kripto paralar arasında en büyük yükselişi de Bitcoin yaşadı. Şimdi gelen son bilgilere göre de hem Bitcoin hem de piyasadaki diğer kripto paralar, 2018 yılının en büyük düşüşünü yaşıyor. Düşüşün nedeni olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinin, Bitcoin’e dair verilmesi gereken ETF (Bitcoin Borsa Yatırım Fonu) kararını beklemeye almaları gösteriliyor.

Bitcoin %9,71 oranında düşüşe geçti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkililerinin ETF kararını beklemeye almaları, Bitcoin’in piyasa değerinin %10 oranında düşmesine neden oldu. ETF, geçtiğimiz yıl içerisinde de reddedilmişti ve sonrasında tekrar sunuldu. Şimdi bununla ilgili verilecek olan kararın askıya alınması, ETF yalnızca Bitcoin’i kapsasa da genel anlamda kripto paraların düşüş yaşamasına neden oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yardımcı sekreteri Eduarda Aleman, komisyon tarafından alınan kararı şöyle değerlendirdi; “Komisyon, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçilmesi için daha uzun bir süre tayin edilmesinin uygun olduğunu düşünüyor, böylece önerilen kural değişikliğini dikkate almak ve değerlendirmek için yeterli zamana sahip olacaklar.”

Erteleme kararının ardından, Bitcoin’in 7 bin 100 Dolar olan değeri, 6 bin 367 Dolar’a geriledi. ETF’e dair açıklamanın 230 Eylül tarihinde yapılacağı bilgisi verildi. Fakat şu an düşüşe geçen Bitcoin’in değerinin, ETF’in kabul edilmesi halinde ciddi bir artışa geçmesi öngörülüyor.





PAYLAŞ