Kripto paralar %10'lık değer kaybı yaşadı - Haberler - indir.com

Kripto paralar %10'lık değer kaybı yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Bir süredir çalkantılı bir gidişat sergileyen kripto para piyasaları hakkında son zamanlarda birçok bilgi gündeme geliyor. Öyle ki kripto para piyasası geçtiğimi hafta sonunu pek de iç açıcı bir şekilde geçirmedi. İlk aşamada Bitcoin olmak üzere piyasadaki piyasada bulunan neredeyse tüm kripto para birimleri, yüzde 19 civarında değer kaybetti. Ayı sezonuna geçiş yapması şeklinden nitelendirilen bu gelişmeler, kripto para yatırımcılarını endişeye düşürüyor. 

Türkiye'de de pek çok sayıda kişinin içinde yer aldığı kripto para piyasaları, bugün adete "kara pazartesi" gününü yaşıyor demek hiç de yanlış olmayacaktır. İlk olarak Bitcoin olmak üzere piyasada bulunan tüm kripto para birimleri, oldukça sert bir şekilde düşüşe geçtiler ve bu düşüş, kolay kolay da duracak gibi gözükmüyor. Öyle ki ortaya atılan iddialar, piyasadaki çok ciddi bir güvensizlik oluşturmuş durumdadır. Coinmarketcap verilerine göz atıldığında piyasanın lideri olarak nitelendirilen Bitcoin'in son 24 saatte yüzde 9 oranında değer kaybetmiş gibi gözüküyor. Elbette ki yaşanan bu düşüş, neredeyse tüm popüler altcoinleri etkisi altına almış durumdadır. Bu anlamda Ethereum, Binance Coin, Cardano ve Dogecoin gibi diğer yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başaran bu para birimleri de önemli oranda değer kaybetmiş gibi gözüküyor. Kripto para dünyasında yaşanan bu düşüş, bazı analistler için ayı sezonuna giriş olarak nitelendirildi. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladıMali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladı

10 kripto para biriminin son durumu düşündürdü

Bitcoin ve altcoinle için sadece 24 saat içerisinde değil son bir hafta boyunca ciddi bir düşüş yaşanıyor. Bunun temel nedeni de 10 Mayıs'ta 58 bin dolardan işlem gören Bitcoin'in 17 Mayıs'ta 44 bin dolara düşmüş olmasıdır. Bir diğer açıdan ise kripto paralarında da önemli düzeyde düşüş yaşanıyor. 2,5 trilyon dolara yaklaşan piyasa hacmi, saat 10:35 itibariyle 2,1 trilyon dolar seviyelerine inmiş durumdadır. Görüldüğü üzere kripto para yatırımcıları diken üzerinde olmaya bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. 

Bitcoin, uzun bir zamandır boğa olarak adlandırılan bir sezon içerisine girmişti. Genel olarak yükseliş anlamında gelen bu sezon özellikle de Elon Musk'ın yapmış olduğu açıklamaların ardından tehlikeli bir düşüş yaşadı. Bu açıklamalar, piyasaların genel olarak yükseliş trendlerini alt üst etti ve bir süredir tüm kripto para birimler, düşüş yolunda ilerlemeye devam ediyor. Dün ortaya atılan Tesla'nın Bitcoin'lerini satışa sunduğu iddiaları ise piyasadaki düşüşün üzerine kötü bir haber oldu. Türkiye'nin en eski kripto para yatırımcıları arasında yer alan Selcoin, konuyla ilgili olarak açıklamalarında ayı sezonun bir anda gelmeyeceğini fakat yatırımcıların çok dikkatli hareket etmesi gerektiğini dile getiriyor. 

 


Ethereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi olduEthereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu
Kripto para borsaları da vergilendirilecekKripto para borsaları da vergilendirilecek
İsviçre bankası kripto para desteği verecekİsviçre bankası kripto para desteği verecek

PAYLAŞ