Kripto para üretilen alanda domates yetiştirildi! - Haberler - indir.com

Kripto para üretilen alanda domates yetiştirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-09 21:58:28
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Kripto para madenciliği oldukça fazla düzeyde işlem gerektiren bir işlem. Öyle ki milyonlarca doların barındığı bu pazarda para üreten Bitcoin madencileri bu paraları kazanabilmek için ileri düzeyde enerji tüketimi gerçekleştiriyorlar. Ekran kartlarının işlemcilerin ve donanımların da en iyi performans için en gelişmiş sistemlerin kullanıldığı bu işlemler ile insanlığın ihtiyacı olan enerjinin hızlı tüketilmesi kaçınılmaz. Kripto paraların bu işlemler sonucunda parasal değer kazanıldığı belirtilse de bu paralar bir sembolü ifade ediyor. Kripto para üreten dijital para madencileri bu işlemler sonucunda sadece sanal bir para elde ediyorlar ve aslında elle tutulur bir şey ellerine geçmiyor.

Kripto para madenciliğinin oldukça gereksiz enerji tükettiğini fark eden üreticilerden NakatomoX ticaret platformunun kurucu ortağı olan Kamil Brejcha, kripto para üretiminde kullanılan madencilik tesisinde dijital para üretimi sırasında açığa çıkan ısıdan faydalanmak için sera ile bitki yetiştirmeye karar verdi. Bitki yetiştirmek için belirli bir ısı gerekirken bu ısının kripto para üretimi ile açığa çıkan enerjiden faydalanılması ile elde edilmesi ise oldukça şaşırtıcı.

Kripto üretimi tesisinde sera domates yetiştirdiklerini duyuran Brejha, madencilerin dijital para üretirken açığa çıkan ısının boşa gitmemesi amacı ile böyle bir iş yaptıklarını belirtti. Zira kripto para üretiminde açığa çıkan enerjiyi farklı yollarla tekrar kazandırmak isteyen başka projeler de mevcut. Bazı kripto madencileri de işlemler sırasında açığa çıkan ısıdan faydalanmak için evlerine bu sistemleri kurarak doğalgaz yerine bu şekilde ısınıyorlar.





PAYLAŞ