Kripto para ticareti yapanlar 10 yıla kadar ceza alabilir! - Haberler - indir.com

Kripto para ticareti yapanlar 10 yıla kadar ceza alabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-16 13:35:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere kripto para sektörü her geçen gün farklı boyutları ile karşımıza çıkıyor. Konu ile ilgili zaman zaman olumlu haberler ile karşılaşıyor olsak da zaman zaman da kötü haberler ile karşılaşıyoruz. Olumsuz olarak görülen haberlerden biri de Hindistan'dan geldi. Hindistan sınırları içerisinde kripto para ticareti ile uğraşan kişilerin 10 yıla kadar cezaya çarptırılma yasası şu an için taslak halinde meclise gelmek üzere. Hindistan bu yasa tasarısı ile beraber dünyadaki en katı kripto para karşıtı kurallar doğrultusunda hareket eden bir ülke oldu. 

Hindistan içerisinde kripto para ticareti ile ilgilenen kişiler, kripto para ticareti yapması halinde artık cezai bir süreç ile karşılaşacak. Kripto para sektörü zaten Hindistan'da can çekişen bir sektörü ve bu yasa ile beraberde tamamen son bulacak gibi gözüküyor. Tasarının meclisten geçmesi durumuna olumlu bakılıyor. Teknolojik davalar ile ilgilenen Avukat Varun Sethi, kripto para karşıtı olarak hazırlanan hükumet tarafından hazırlandığını belirtti. Söz konusu bu yasa tasarısı meclise sunuldu fakat henüz onaylanmadı. Tasarının onay alması halinde, Hindistan'da yapılacak olan tüm kripto para ile ile ilgili işlemleri; ticaretini yapmak, madencilik faaliyetlerinde bulunmak hatta bunun yanı sıra hold yapmak dahi yasak olacak. 

Dünyanın en büyük kripto para dolandırıcılığı gerçekleştiDünyanın en büyük kripto para dolandırıcılığı gerçekleşti

Hindistan her iki çalışmayı da beraber yürütüyor. Şöyle ki, ülke içerisinde bir yandan kripto para yasağı getirilmeye çalışılırken bir yandan da Dijital Rupee'yi çıkarmak için çalışmalara da hızla devam ediyor. Hindistan'ın finansal yapısına baktığımızda, Bitcoin ve kripto paraya karşı pek de dost canlısı olmadığı aşikar bir durumdur. Bu sebeple ülkenin, kripto para sektörüne karşı bu şekilde bir katı düşünceye sahip olmasına şaşırmamak gerekiyor. 2018 yılındaki verilere baktığımızda Hindistan Merkez Bankası (RBI) ülke içerisine yer alan bankalara kripto para borsaları ile tamamen ilişkilerini kesmeyi amaçlayan bir çok yasak getirme konusunda son derece kararlı bir şekilde hareket ediyor. İşler, ülke içerisinde kripto para kullanıcıları için 17 Haziran'dan sonra daha da kötü bit hal almaya başladı. 

Bu sebeple ülke bu durum karşısında çok daha katı kurallar doğrultusunda hareket ediyor. Hazırlanan söz konusu bu tasarı içerisinde yer alan içeriklere göre, ülke içerisinde resmen kripto paralar ile ilgili tüm faaliyetlere karşılık olarak 10 yıla kadar hapis cezası istenecek. Bu da son derece caydırıcı bir ceza olarak görülüyor. Ülke hükumeti bu konu hakkında katı kurallar doğrultusunda hareket ediyor. Hindistan hükumetinin kripto para faaliyeti içerisinde bulunan kişilere karşı böylesine bir karar almasının akli bir gerekçesi mevcut değildir. Bunun sebebi ise, ülke vatandaşlarının rahatlıkla dijital mal varlıklarını yurt dışına göndererek, göndermiş oldukları ülkede ise bu mal varlıklarını paraya çevirip tekrar kendi ülkelerine sokabilirler. Ülkenin kripto para sektörüne karşı bu kadar katı kararlar doğrultusunda hareket ediyor olması bu kararında geri gitmeyeceğini gösteriyor. Hazırlanan yasa tasarısının meclis tarafından onaylanması halinde ülkede kripto para faaliyetlerinin tamamen önüne geçilecek gibi gözüküyor. 

 

 


Z kuşağı kripto paralarla ilgilenmiyorZ kuşağı kripto paralarla ilgilenmiyor
Çin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyorÇin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyor
Merkez Bankası yerli kripto para mı çıkartıyor?Merkez Bankası yerli kripto para mı çıkartıyor?

PAYLAŞ