Kripto para madenciliğinin gelirleri artıyor - Haberler - indir.com

Kripto para madenciliğinin gelirleri artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-08 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bir yükselip bir alçalan Bitcoin piyasası zorlu sürecin ardından yeniden yükselişe geçti.

Alınan yeni verilere göre Bitcoin borsası bugüne kadar ki en zorlu düşününü yaşadıktan sonra Bitcoin madencilerinin gelirleri artışa geçti. Veriler, Bitcoin madenci kazançlarının yüzde 50’den fazla arttığını açıkladı.

Bitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyorBitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyor

Bildiğiniz üzere Bitcoin madenciliği son dönemlerde Çin’den gelen olumsuz haberler nedeniyle bugüne dek tarihinde görülmemiş bir durum ile karşı karşıya geldi. Çin Bitcoin madenciliğinin büyük bir kısmını üstlendiği için son günlerde Çin’den madenciliğe yönelik baskılar gelmesi ülkedeki madenci sayısını oldukça azalttı. Madencilerin Çin’den taşınmasından sonra hash gücünü neredeyse yarısı pasif hale geldi ve bunların ne zaman aktif hale geleceği hala belirsizliğini koruyor.

Çin’in baskılarından etkilenmeyen madencilerse rakiplerinin neredeyse bir gecede yok olması sayesinde de büyük ölçüde kar ettiler.

Son haftaların verilerine göre zorluk ayarlamasından önce günlük madenci geliri 20,7 milyon dolar bandındaydı. Bu rakam zorluk ayarlamasından sonra 29,3 milyon dolara, 6 Haziran’da ise 31,9 milyon dolara yükseldi.

Ethereum, Bitcoin’i dolar bazında geçti

Şu anda hala hash gücünün neredeyse yüzde 50’si çevrim dışı durumda ve hala çalışmaya devam eden madenciler, bu %50’lik kesimin de gelirlerini alıyorlar.

Bunun yanı sıra Glassnode verileri, ortalama blok sürelerinin de bugüne adarki en yüksek seviyelere ulaştığını duyurdu. Bilindiğiniz gibi 1 Temmuz’da Bitcoin ağı üzerinde bir blok oluşturmak 129 dakikaya kadar çıkmışrı. Bu süre 2011 senesinden beri görülmüş en uzun blok oluşturma süresi olarak Bitcoin borsasının tarihine geçti.

 


İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek!İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek!
El Salvador hükümetinden vatandaşlarına Bitcoin hediyesiEl Salvador hükümetinden vatandaşlarına Bitcoin hediyesi

PAYLAŞ