Kripto para madenciliği Texas'a taşınıyor - Haberler - indir.com

Kripto para madenciliği Texas'a taşınıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-19 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Bitcoin madencilerinin yarısından fazlasına ev sahipliği yapan Çin, kripto para madenciliği üzerindeki baskısına devam ediyor. Baskılar madencileri ülkeden çıkmaya zorluyor. 

Kripto dünyasında dengeler değişiyor

Kripto para dünyasında her geçen gün dengeler değişmeye devam ediyor. Çin'den çıkan madencilerin yeni hedefleri belli oldu. Çin'in bitcoin madencilerine özel olarak almış olduğu kısıtlama ve yasak kararlarının ardından, ABD ve özellikle de Texas eyaleti Bitcoin madencilerinin yeni adresi oluyor. Çin son zamanlar içerisinde, Bitcoin madencilerinin aşırı enerji harcamalarını gerekçe göstererek, madencilik faaliyetlerinin azaltılması adına karar almıştı. Son zamanlar içerisinde elde edilen bilgiler, kısıtlamaların yasak boyutuna geçeceği yönündedir. Şu an için global madenciliğin %75’ini eline aşan Çin içerisinde özellikle, İç Moğolistan, Sichuan, Yunan ve Sincan bölgeleri bu konuda ön plana çıkıyor. Bu bağlamda Sincan bölgesi global Bitcoin madenciliğinin %36’sını tek başına karşılıyor.

Çinli arama motorları kripto para borsalarını engelliyorÇinli arama motorları kripto para borsalarını engelliyor

Bitcoin madenciliği Texas’a geçiyor

ABD’nin Texas eyaleti, aralarında, Bitman, Blockcap, Argo Blockchain ve Great American Mining gibi dev isimlerinde içinde yer aldığı Bitcoin madencilik aktivitelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çin'in negatif tutumu ve Texas'ın pozitif tutumu da devam ederse, gelecekteki dönem içerisinde Çin’in toplam Hash rateinin yarısı ABD’ye göç edebilir. Kazak madencilik ekipman tedarikçisi Xive kurucusu Didar Bekbauov, hali hazırda bulunan Texas’a göçün başladığını dile getiriyor. Bekbauov, Texas’taki elektrik fiyatlarına dikkat çekiyor. Bekbauov ayrıca Texas’ta madencilik şirketi kurmanın da son derece kolay olduğunun da altını çiziyor.


Teksas'ta kripto paralar bankalarda saklanabilecekTeksas'ta kripto paralar bankalarda saklanabilecek
Jack Dorsey attığı tweet ile kripto borsasını heyecanlandırdıJack Dorsey attığı tweet ile kripto borsasını heyecanlandırdı
Google Pay'e kripto para desteği geldiGoogle Pay'e kripto para desteği geldi

PAYLAŞ