Kripto Para Madencileri 2017'de Ne Kadar Ekran Kartı Satın Aldı? - Haberler - indir.com

Kripto Para Madencileri 2017'de Ne Kadar Ekran Kartı Satın Aldı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 20:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İnternetin bankasız ve devletsiz paraları kripto paralar ününü artırdıkça her geçen gün değerini yükseltmeye devam ediyor. Uzmanların birçoğu bu işin bazı riskleri olduğunu belirtse de yatırımcılar kripto para birimlerine yatırımlarını sürdürüyorlar. Kripto para sektörünün artan hacmi beraberinde meraklılarının iştahını kabartıyor.

Kripto para sektöründe kazanç elde etme yöntemlerinden bir tanesi de kripto madenciliği  (mining). Genel anlamda bilgisayara yüklenmiş kripto para blok zincir yazılımı kullanılarak dağınık veri tabanında saklanmış verilerin bulunması işlemine verilen bir ad olan kripto madenciliği giderek artan bir meslek haline gelmiş durumda. Durum o ki kripto madenciliği sayesinde bilgisayar donanım piyasasını bile etkilemiş durumda.  Son günlerde bilgisayar ekran kartı fiyatlarının oldukça yükseldiği konuşuluyordu. Fiyatların neden bu kadar yükseldiği sorusu sorulurken fiyatların bu derecede yükselişinin sorumlusu kripto para madenciliği yapan kişilerden kaynaklandığı belirtiliyor. Özellikle son birkaç ayda tavan yapan bu sektör ile kullanıcılar bu işlerden azımsanamayacak paralar kazanıyor.

Kripto Para Madencileri 2017'de Tam 3 Milyon Ekran Kartı Satın Aldı

Kripto madenciliği işlemi yaparken işlemlerin karmaşık ve zor olması bilgisayar donanımının en üst seviyede olmasını gerektiriyor, hal böyle iken kullanıcılar bütün donanımlarda olduğu gibi ekran kartını da üst segmentlerden tercih ediyorlar. Madenci sayısının çokluğu piyasayı da etkilemiş durumda. Öyle ki Jon Peddie Research' ın hazırladığı raporda geçtiğimiz yıl kripto madencileri tam 3 milyon ekran kartı satın almış.

Bitcoin Madenciliği

Satılan kartların tam 776 milyon dolar değerinde olduğunu belirten uzmanlar. Ekran kartı markası olarak en fazla tercih edilen markanın AMD olduğunu açıkladı. AMD gördüğü bu ilgi ile GPU marketindeki payında %8.1 lik büyüme sağladı. Diğer bir ekran kartı Nvıdıa ise sektörde %6' lık bir düşüş yaşadı. Böylece AMD ile Nvıdıa sektördeki payları birbirleri ile yakın bir hale geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Peddie" Oyunculuk, GPU satışında en önemli etmen oldu ve kripto para madencilik ile birlikte olmaya devam edecek. Madencilerden gelen talebin parçalarının maliyeti ve arz ve talebin artmasından ötürü gevşemesini bekliyoruz." dedi. Bu açıklamaya göre talebi artan ekran kartı şirketleri talebi dengelemek için üretimlerini artırma yoluna gidecekler.  GPU sektörünün kripto para madenciliğine özel bir ekran kartı üretmesi konusu bilinmezken uzun vadede ekran kartı şirketlerinin bu sektörden daha çok ekmek yiyebileceği konuşuluyor.  Bununla birlikte Dr Peddie' nin yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki günlerde ekran kartı fiyatlarının düşürülmesi düşünülmüyor.





PAYLAŞ