Kripto para gündemi, ABD piyasasını olumsuz yönde etkiledi - Haberler - indir.com

Kripto para gündemi, ABD piyasasını olumsuz yönde etkiledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 11:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yılla birlikte daha da değerlenmeye başlayan kripto paralar, günden güne piyasanın önemli konularından biri halini aldı. 2018 yılının başlarında, kripto para birimlerinden bazıları 2017 yılındaki popülerliğini kaybetmiş ve biraz düşüşe geçmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan yükselişle birlikte, kripto paralar yatırımcılarını yeniden güldürmeye başladı. ABD'de geçtiğimiz akşam yetkili kurumlar tarafından kripto para hakkında paylaşılan düşünceler ise durumu tersine çevirdi. İki saatten fazla süren tartışma esnasında, kripto paranın değeri yüzde 4 civarında düşüş gösterdi. Kripto paranın toplam hacmi 300 milyon dolarken, tartışmaların ardından toplam hacim 285 milyar dolara kadar düştü.

Yapılan açıklamalar, kripto paranın değerinin düşmesine neden oldu

Açıklama yapan isimler arasında, FED Başkanı Jerome Powell, kripto para girişimleri CEO'ları, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu yetkili isimleri yer aldı. Açıklamaların ilki FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapıldı. Powell, 'kripto paraların gerçek bir değer taşımadığını söyledi. Bununla birlikte herhangi bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağını da ekleyen Powell, kripto paranın yatırımcılar için ciddi riskler taşıdığının altını çizdi. Powell'ın açıklamasındaki en çarpıcı kısım ise, ''Para aklamaya çalışıyorsanız kripto paralar harika, biz bunun bilincinde olmalıyız.' cümlesi oldu. Bu nedenle Powell, kripto paraların takibinin çok daha dikkatli yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kripto para yasa dışı faaliyetlerin üzerini örtüyor

Powell'ın yaptığı açıklamaların ardından oturum başlatıldı ve katılımcılar eşliğinde, kripto para ve kripto paranın taşıdığı değer hakkında konuşuldu. Sonrasında, kripto paranın yasa dışı faaliyetlerin üzerinin daha kolay örtülmesinde en iyi araç olduğu yönünde bazı tespitler ortaya sunuldu. Kongre üyesi 70 yaşındaki Michael Conaway, 'Aptal suçlular Bitcoin kullanmaya devam ederse bu harika olur.' diye konuştu. Kripto para oturum süresinde geleneksel yatırım araçlarıyla da kıyaslandı. Bunun sonucunda üyeler olumlu bir tavır sergilediler. Oturum sonlanırken Bitcoin 7 bin 370 dolar değere sahipti.





PAYLAŞ