Kripto para borsasında güvenilir olan nasıl seçilir? - Haberler - indir.com

Kripto para borsasında güvenilir olan nasıl seçilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Son dönemler içerisinde Türkiye ve dünyada gerçekleşen olaylar, güvenilir bir kripto para borsası seçmenin önemi göstermiş oldu. Yatırımcılar, Bitcoin, ilk etapta olmak üzere kripto paralardaki hareketli günleri değerlendirmek adına hızlı hareket ederken birçok borsa arasında seçim yaparken zorlanıyor. Bu çeşitlilik zaman zaman kafa karıştırıcı olabildiği gibi yanlış seçimlere sebep olabilir. 

Bir kripto para borsası seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazımızdan öğrenebilirsiniz. Doğru bir kripto para borsası seçmek için ilk bakılacak nokta elbette ki güvenilir olmasıdır. Güvenlik soğuk sıcak cüzdan ayırma, iki faktörlü doğrulama ve düzenli denetimler karşısında olabilir. Saldırı riskinin olmasına karşı bir borsada müşteri fonlarının en az yüzde 90 oranında hatta mümkünse daha fazlası, soğuk depolama yöntemi ile korunuyor olmasıdır. Aynı zamanda platformu kullanırken SMS doğrulama yerine, eğer platformda bu özellik varsa Google Authenticator ya da benzeri iki faktörlü doğrulama sistemi tercih edilmelidir. SIM karlar, kopyalandığında SMS'le doğrulama risk teşkil edebilir. Son olarak ise borsadaki kripto para varlıklarının düzenli olarak bağımsız denetimden geçiyor olması önemlidir. İtibar ve kripto para borsasının güvenli olup olmadığını ölçmek adına kullanılacak faktörler arasındadır. Bir borsanın yasalarla ne kadar uyumlu olduğu, hem lisansları hem de saygının ne düzeyde olduğuyla doğru bağlantılı olarak değişir. Varsa daha önce ilgili borsayı deneyimleyen kişilerin yorumlarına bakılmalıdır. 

SSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladıSSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladı

Şeffaflık, önemli kriterler arasındadır

Kurucular ve yönetim ekibi kendini saklıyor mu, yoksa rahatlıkla ulaşabiliyorlar mı, borsanın gerçek adresi var mı, platform bağımsız denetimden geçiyor mı? Bu gibi sorular, alakalı borsanın gerçeklik, şeffaflık ve hesap verilerine dair cevaplar bulmanız konusunda yardımcı olabilir. Bir diğer önemli husus ise müşterilerin desteğidir. Kripto para borsası seçerken müşterilerin desteğinin nasıl olduğunu değerlendirmek gerekir.

Güvenilir bir borsa, Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) gerekliliklerine uyum sağlamalıdır. Anonimliğe oldukça değer veren kripto para dünyasında bunu savunmak çelişkili gibi gözüküyor olsa da merkezi kripto para borsalarının gerekliliklerine uyması, hem kullanıcılar hem de platformun yasa dışı işlemlerden korunması adına önemlidir. 

Bitpanda, güvenlik ve şeffaflık sağlanıyor

Yakın zaman önce 170 milyon dolarlık yatırımla 1.2 milyar dolar değerlendirmeye çıkan ve unicorn statüsüne çıkan Avustralya merkezli Avrupa'nın önde gelen dijital varlık platformu olan Bitpanda, farklı ülkelerin düzenleyici kurumlarından lisansları vardır. 2014 yılında kullanıcıların karşısına çıkan platform bugün itibariyle, PACTE tasarı uyarınca Fransız Finansal Piyasa Kurumu’na (AMF) kayıtlıdır. Aynı zamanda Avusturya Kara Para Aklamayı Önleme Yasası uyarınca da Avusturya Finans Piyasası Kurumu’ndan (FMA) da lisanslıdır. Bunlara ek olarak bir ödeme sağlayıcısı olarak Avrupa Birliği’nin Ödeme Hizmetleri Direktifi 2 (PSD2) kapsamında faaliyet lisansına sahiptir: Bitpanda yakın zaman önce de yine FMA’den MIFID II lisansı elde etti.

Bitpanda ile ilgili

Avrupa’nın en büyük kripto para platformu Bitpanda; Bitcoin, Ethereum, BEST ve 50’den fazla kripto parayı AB güvenlik standartlarında Türk lirası ilk etapta olmak üzere farklı para birimiyle kolaylıkla alıp satılmaya imkan tanır. Kolay bir şekilde alım satım yapmak için Bitpanda ve profesyoneller için Bitpanda Pro ile kullanıcılar tercihine göre diledikleri platformda kullanılabilir. 3 Mayıs tarihinden itibaren ortaya çıkan Bitpanda Pro Android uygulaması ile beraber, kullanıcılarına işlem hacmine göre %0.05'den başlayan komisyon oranları ile güvenli bir Avrupa borsa platformu kullanılabilir. 2 milyonu yakın kullanıcının tercih etmiş olduğu kripto para platformunu keşfetmek ve sunmuş olduklarıyla tanışmak için güvenilir kripto para borsası Bitpanda'dan yararlanabilirsiniz. 

 

 


Mali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladıMali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladı
Ethereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi olduEthereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu
Kripto para borsaları da vergilendirilecekKripto para borsaları da vergilendirilecek

PAYLAŞ