Kripto para borcu ile ilgili sıradışı bir karar verildi - Haberler - indir.com

Kripto para borcu ile ilgili sıradışı bir karar verildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

İsveç hükümeti, geçtiğimiz yıllar içerisinde illegal yollar ile Bitcoin kazanan mahkuma kripto paranın iade edileceğinin bilgisini verdi. 

İsveç hükümeti, 2 yıl önce uyuşturucu ticareti sebebiyle hapse giren bir şahsa ait olan 36 Bitcoin'e el koymuştu. Açık artırma ile satılan kripto para sebebiyle İsveç hükümeti mahkuma borçlandı.

Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyorApple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor

Swedish Enforcement Authority (İsveç İcra Otoritesi) tarafından satılan tüm mal varlığı 2 yıl içerisinde 1.6 milyon dolarak kadar çıktı. Kripto para piyasasının hızla değer kazanması sebebiyle 33 Bitcoin’in mahkuma iade edilmesine karar verildi.

İsveç hükümeti Bitcoin kazancını mahkuma geri verecek

Geçtiğimiz yıllarda İsveç’te kripto para ile uyuşturucu ticareti ile ilgilenen bir kişi yakalandı. Tüm mal varlığına el konan şahsın dijital cüzdanında yer alan 36 Bitcoin, 137.000 dolara satıldı. Kısa bir süre içerisinde hızla yükselişe geçen Bitcoin, İsveç hükümetinin borçlu konumuna düşmesine sebep oldu. Günümüzde ise 137.000 dolar olan 3 Bitcoin’in devlet tarafından el konulduğunu dile getiren yetkililer, geri 33 Bitcoin'i iade edeceğinin bilgisini verdi. 

Suçlu olan kişinin dijital mal varlığını alan Savcı Tove Kullberg, "2 yıl önce aldığımız karar talihsiz bir sonuç ile karşımıza çıktı. Kararı aldığımızda öngöremediğimiz bir sorun ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. Savcı Kullberg, İsveç tarihinde kripto para birimine el konulan ilk dava olduğunu ve bu sebeple de referans alınacak bir emsal olmadığını aktardı. Blok zincirine kaydedilen kripto para işlemci, hükümetler ve bankalar gibi kurum ve kuruluşlar tarafından takip edilmediği içi, fidye yazılımı ilk etapta olmak üzere pek çok siber suçta aktif olarak kullanılıyor. Bitcoin cephesinde her geçen gün farklı iddialar ortada dolaşıyor. Güncel konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha fazla detayın elde edilmesi bekleniyor. 

 


Bitcoin ve Artan PopülerliğiBitcoin ve Artan Popülerliği
Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçtiElon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti
Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyorBitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor

PAYLAŞ