Korsan Minecraft kullanıcıları dikkat! - Haberler - indir.com

Korsan Minecraft kullanıcıları dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Tüm zamanların en çok satan oyunları arasında yer alan Minecraft, oyuncuların dışında siber korsanların da dikkatinden kaçmıyor. Konuyla ile ilgili araştırmalar yapan uzmanlar, mağazalarda 20'den fazla zararlı yazılım tespit etti. 

İlk olarak ise 2011 yılında Mojang tarafından yayınlanan ve daha sonrasında ise 2014 yılına Microsoft tarafından kendi bünyesine alınan Minecraft, 600 milyonu geçen oyuncu sayısıyla oldukça popüler bir noktada yer alıyor. Fakat bu popülerlik, siber korsanların da oldukça dikkatini çekiyor. Minecraft adını kullanan pek çok zararlı yazılım, akıllı cep telefonları tehdit ediyor. Kaspersky araştırmacıları, Google Play Store üzerinde yer alan ve oyun içi mod paketleri olduğu dile getirilenler de dahil olmak üzere; çeşitli uygulamalar üzerinde analizler yapıldı. 

Minecraft'ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacakMinecraft'ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacak

Uygulamaların vermiş olduğu zararlar

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırma sonucunda, reklam yazılımları yayın veya sosyal medya bilgilerini ele geçiren çeşitli kötü amaçlı uygulamalar olduğu ortaya çıkarıldı. Araştırmacılar, ilk olarak kullanıcıları istenmeyen reklamlarla karşılaştırır ve cihazların da normal kullanımına engel olan birkaç uygulama ortaya çıkardı. Üstelik reklamların kullanıcılara gösterilmesi için akıllı cihazda söz konusu uygulamaların açık olmasına dahi gerek kalmıyor. Aynı zamanda uygulamalar, simgelerin gizlenmesine izin veren ek modüller yükleyebilir, hızla bir tarayıcı sekmesi açabilirken, Google Play uygulama sayfalarını da açabiliyor ve istem dışı olarak YouTube videoları göstererek telefonun normal kullanımına izim vermiyor. 

Sosyal medya hesapları ele geçiriliyor

Sosyal medya hesaplarını ele geçiren uygulamalar vardır. Uzmanlar bir örnekte Google Play'de sahte bir reklam ağı uygulaması ve TikTok'ta reklam vermek adına kullanılan sahte bir istemciyle karşılaştı. Kullanıcıların Fcaebook kimlik bilgilerini bunlarla paylaşmasını hesabının çalınmasına sebep oluyor.

Bu durumlara karşı alınabilir önlemler

Kötü amaçlı olan uygulamalardan korunmak adına uzmanlar, şüpheli sitelerden ya da korsan kaynaklardan mod indirmemesi gerektiğini dile getiriyor. Aynı zamanda telefonun güvenliğini daha da artırmak adına antivirüs programı da kullanabilirsiniz. Buna ek olarak ise bazı zararlı olan uygulamalar simge gizlendiğinde, telefonunuzun ayarlar kısmında yer alan tüm uygulamalar kısmından kaldırma işlemini yapmanız gerekir. Oyunları resmi kaynaklar üzerinden satın almak en önemli önlemlerden biridir. Son olarak ise herhangi bir oyun veya uygulama yüklenirken, mağaza puanlarını ve yapılan yorumları da mutlaka gözden geçirmek gerekir. 

 


Minecraft Server kurulumu nasıl yapılır?Minecraft Server kurulumu nasıl yapılır?
Minecraft RTX versiyonunun beta süreci tamamlandıMinecraft RTX versiyonunun beta süreci tamamlandı
Minecraft iş başvurusuna yoğunluk çocuklardan geldiMinecraft iş başvurusuna yoğunluk çocuklardan geldi

PAYLAŞ