Korku dolu 10 başarılı oyun - Haberler - indir.com

Korku dolu 10 başarılı oyun

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-21 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Korku teması üzerine kurulan oyunlarda vakit geçirmekten keyif alıyorsanız listemizden faydalanabilirsiniz. Psikolojik korku hissini yaşayacağınız birbirinden farklı oyunlar hakkında bilgi edinmeye hazır olun. 

Korku oyunu listesi

  • Outlast 
  • Amnesia Serisi
  • Metro Exodus
  • Until Dawn: Rush of Blood
  • Resident Evil 7
  • The Medium
  • Nosferatu: The Wrath of Malachi
  • Until Dawn
  • The Cat Lady
  • Call of Cthulhu

Outlast

Amnesia tarzında geliştirilmiş ancak oyuncuyu psikolojik olarak daha da yıpratmayı hedefleyen oldukça kült bir macera sizi bekliyor. Oyunda korku her an arkanızda olacak. Bu sebeple daime kendinizi kaçarak bulabilirsiniz. Üzerinizde bir kamera varken koşacaksınız. Ancak bu sırada dayak yemekte kaçınılmaz olabilir. Korku dolu anlar içerisinde oyunun sonuna kadar ilerlemeye çalışacak ve çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışacaksınız. 

Amnesia Serisi

Korku teması üzerine kurulan oyunlar arasında yine kült bir yapım haline gelen Amnesia Serisi, oyunculara son derece sıradışı bir deneyim yaşatıyor. Amnesia oyununda aklınızı kaybetmemek adına canavarlarla uğraşıyorsunuz. Bu oyun serisi H.P. Lovecraft’ın Call of Cthulhu evreninden ciddi esinlenmeler barındıran ve bulmaca çözdürürken insanı korkutan bir yapıya sahip. Amnesia: Rebirth, Amnesia: The Dark Descent ve Amnesia: A Machine for Pigs’in kendine has hikayeleri ve korku unsurları var. Oyunda genellikle yalnız kalıyorsunuz.Tek başına kaldığınız her an psikolojik bir savaş vereceksiniz. 

Metro Exodus

Rus yazar Dmitry Glukhovsky’nin romanı olan Metro serisi, kıyamet sonrası korku teması üzerine kuruludur. Nükleer savaş sonrası Moskovası'nda geçen bu oyunda hayatta kalanları bulmaya çalışarak, nükleer savaşın insan ve doğaya vereceği zarar konusunda ciddi bir deneyim sahibi olacaksınız. Metro Exodus’da kendinizi hep güçlü hissetmeye çalışmak zorundasınız. Oyunun en önemli sistemlerinin başında bu gelir. Oyunun finalini dahi etkileyen bu durum, verdiğiniz her bir karar için son derece önemlidir. Oyunda genellikle ciddi kararlar vermeniz gereken hatta bir insan hayatına son vermenin aslında karakteriniz için ne kadar ciddi etkileri olduğunu fark edeceksiniz.

Until Dawn: Rush of Blood

Tam bir psikolojik savaş içerisinde yer alacağınız Until Dawn: Rush of Blood ile eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız. VR olarak sunulan Until Dawn: Rush of Blood, bir roller coaster üzerinde nasıl bir maceraya gireceğinizin net cevabıdır. VR olarak tasarlanması sebebiyle efektli bir korku oyunu deneyimi yaşayabilirsiniz. Palyaço korkusu, cansız mankenler, mezbahane, korkunç müzik kutuları ve daha birçok sıradışı içerik oyunda sizi bekler. Oyunun müzikleri dahi oldukça heyecan verici niteliktedir.

Resident Evil 7

Neden RE serisi değil de 7 diyebilirsiniz. Resident Evil 7’nin, Resident Evil serisiyle pek ilgili yoktur. Hayatta kalma ve korku türünde geliştirilen bu yapım aslında, RE değildir. Tutsal olarak tutulduğunuz evde başınıza türlü çeşit olaylar geliyor. Korku oyunlarından keyif alanlar mutlaka bu oyunun tadını bakmalıdır. 

The Medium

Marienne’nin acılarla ve travmalarla geçen korkunç hikayesini anlatan The Medium, 2021 yılının en başarılı korku oyunlarının başında gelir. Psikolojik korku türünde geliştirilen bu oyunda sıradışı anlar yaşayacaksınız. Çifte gerçeklik moduna sahip olan bu oyunda cehennem benzeri bir yere gidiyorsunuz. Bulmacalar ve daha birçok özelliğe sahiptir. 

Nosferatu: The Wrath of Malachi

Çok eski, çok kült, çok klasik halen korkutmayı başaran bu oyun, insanın aklını alabilecek güçtedir. Kardeşimiz Rebecca’ya aşık olan Malachi isimli vampir, şatoya bütün aileyi toplamış her birini öldürmeye başlamıştır. Akrabalarımızı kurtarıp, Malachi ile amansız bir mücadele içinde olduğumuz oyunda şunu unutmamalısınız; “Kutsal su, gümüş mermiler ve kazıklar hayat kurtarır.” Tüm klasik vampir kültlerinin olduğu oyunda müziklerden dolayı atmosfer efsane yansıtılmış. 2003 yılı yapımı bir oyun insanın aklını nasıl alır göreceksiniz.

Until Dawn

Korku ve gerilimi her an yaşayacağınız bu heyecan verici oyunda insanların verdikleri kararlar diğer insanları nasıl etkileyecek? Psikolojik bir savaş deneyimi yaşamak için sizde Until Dawn dünyasında yer alabilirsiniz. 

The Cat Lady

Kedileriyle yaşayan Susan Ashworth’un intihar etmesi sonucunda dünyaya geri gönderilip yaşadığı olayları konu alan The Cat Lady, psikolojik korku temalı önemli oyunların başında gelir. Oyunda ne zaman gerçek ne zaman değil anlamak son derece zordur. Gerçek hayatta yaşanabilecek birçok psikopatça detay The Cat Lady’nin içinde var. Oyunu ilk gözlemlediğinizde grafikleri ya da oyun mekanikleri size çok garip gelebilir ancak oyunda hem sanat hem de ciddi bir hikaye var. Bulmacalarla dolu The Cat Lady gerçekten psikolojik korku severler için bir baş yapıt.

Call of Cthulhu

H.P. Lovecraft hikayelerinden keyif alıyor ve Cthulhu efsanesi konusunda bilginiz varsa bu oyundan keyif alabilirsiniz. Gizemli ve araştırma gerektiren durumlarda içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Oyunda 1924 yılında özel dedektiflik yapan Pierce’ın Darkwater isimli bir adada Hawkins ailesi ve adanın gizemlerini çözmeye çalıştığı bir hikayenin içinde kayboluyorsunuz. 

 





PAYLAŞ