Kore rekabet düzenleyicileri Google'ı 207,4 Kore wonu cezaya çarptırdı - Haberler - indir.com

Kore rekabet düzenleyicileri Google'ı 207,4 Kore wonu cezaya çarptırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 17:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore’nin rekabet düzenleyicisi Salı günü yaptığı açıklamada , mobil işletim sistemi alanındaki baskın pazar konumunu rekabeti bastırmak için kullandığı iddiasıyla Google’a 207,4 milyar Kore wonu (176,9 milyon $) ceza keseceğini duyurdu.

Google’ın Android işletim sistemi şu anda Apple’ın iOS platformunun önünde akıllı telefon pazarında aslan payını elinde tutuyor.

Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!

Google Kore rekabet düzenleyicilerince cezaya çarptırıldı

Kore Adil Ticaret Komisyonu’na göre ABD’li teknoloji devinin, Samsung gibi akıllı telefon üreticilerinin rakipleri tarafından geliştirilen işletim sistemlerini kullanmasını engellemek için pazardaki konumunu kullandığı iddia ediliyor.

Google'a İtalya'da 123 milyon dolarlık ceza

Kore merkezli bir basın kuruluşu kararını Korece yayınlayan düzenleyicinin, teknoloji devinin akıllı telefon üreticilerinin uygulama mağazası lisansları ve işletim sistemine erken erişim üzerinden Google ile önemli sözleşmeler imzalarken bir “parçalanma önleme anlaşması (AFA)” üzerinde anlaşmaya varmalarını istediğini söyledi. Yonhap’ın bildirdiğine göre bu anlaşma, cihaz üreticilerinin “Android çatalları” olarak bilinen Android işletim sisteminin değiştirilmiş sürümlerini telefonlarına yüklemelerini engelledi.

Haber sitesi, düzenleyicinin Google’ın uygulamasının akıllı telefonlar için yeni işletim sistemlerinin geliştirilmesinde yeniliği engellediğini iddia etti. Yonhap’a göre KFTC, teknoloji devinden şirketleri AFA imzalamaya zorlamayı bırakmasını istedi ve düzeltici adımlar atmasını emretti.

Bir Google sözcüsü, Android’in uyumluluk programının donanım ve yazılım yeniliğini teşvik ettiğini ve Koreli telefon üreticileri ve geliştiricilerine başarı getirdiğini savundu.

“Bugün yayınlanan KFTC kararı bu faydaları görmezden geliyor ve tüketicilerin yararlandığı avantajları baltalayacak. Şirket sözcüsü bir basın kurumuna verdiği demeçte Google, KFTC’nin kararına itiraz etmeyi planlıyor" dedi.

Salı gününün cezası, teknoloji devinin üç aylık rakamlarına kıyasla küçük olsa da şirketin son dönemlerde sıklıkla rekabet kurallarını ihlalden cezaya çarptırılması can sıkıcı. Bu durum ilerde şirketin daha ağır bedeller ödemesine neden olabilir. Google’ın ana şirketi Alphabet, geçtiğimiz çeyrekte 61.88 milyar dolar gelir bildirdi.

Yine de Salı günü alınan karar Güney Kore’deki teknoloji şirketi için en son gerileme olabilir.

Ağustos ayının sonlarında, ülkenin parlamentosu, uygulama geliştiricilerinin, kullanıcıları alternatif platformlar üzerinden ödeme yapmaya yönlendirerek, Google dahil olmak üzere büyük uygulama mağazası operatörlerine yüksek komisyon ödemekten kaçınmasına olanak tanıyan bir yasa tasarısını onayladı.

 


Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!
Google'ın Google'ın "Material You" tasarımı artık Android'de yer alacak

PAYLAŞ