Konumunuz kapalı olsa bile Google sizi izliyor - Haberler - indir.com

Konumunuz kapalı olsa bile Google sizi izliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-17 15:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Daha önceden gündemde dolanan Google bizi dinliyor mu sorusuna cevap ararken henüz ona cevap bulamıyorken, Google’ın bizim onayımız olmadan bizi takip ediyor olmasını öğrendik.

Hepimizi şoke eden bir detay Google konum hizmetinden geldi. Aldığımız bilgiler doğrultusunda kullandığınız tüm Google uygulaması içerisinde size sunulan konum bilgisi izni siz kabul etmemiş olsanız bile Google sizi izlemeye devam ediyor. Daha önceden gündemde dolanan Google bizi dinliyor mu sorusuna cevap ararken henüz ona cevap bulamıyorken, Google’ın bizim onayımız olmadan bizi takip ediyor olmasını öğrendik. İnsanların özeline kadar inen bu durum çok kötü ve çirkin bir davranış olduğunu belirtmek isterim. Google bu konuyla alakalı nasıl bir açıklama yapacak. Ancak şunu açıkça belirtmeliyim ki olay hukuki bir boyut kazanacak kadar önem arz ediyor.

Şayet izin vermediyseniz bile Google sizi takip etmeye devam ediyor.

Google konum bilgisine erişim izinleri, basit bir Chrome sorgusunda bile bize sunulurken ve bizlerde bunu reddetmemize rağmen bu durum tamamen Gizlilik koşullarını göz ardı ediyor. Google Haritalar uygulamasının bizlere sunmuş olduğu hizmete bağlı olarak, mevcut olan Zaman Çizelgesi kısım size ait olup burada konum geçmişinizi takip etmenize yarar. Sizin onayınız olmadan da kimse buna ulaşamaz. Zaman Çizelgesi’nde yer alan bu konum geçmişimiz, Google tarafından iddiasına göre istediği zaman silebilir. Fakat Associated Press tarafından yapılan bir araştırmaya göre siz şayet izin vermediyseniz bile Google sizi takip etmeye devam ediyor. Android işletim sistemine sahip cihazların hepsinde olan bu sorun, üzülerek ifade etmeliyim ki iOS işletim sistemine sahip cihazlarda da gözlemleniyor. Konu nereye gider bilmiyorum ancak Google bu hareketinden ötürü şiddetle kınıyorum. Olayın ilerleyen günlerde daha net ir hale dönüşeceğine eminim. Takipte kalmaya devam edin.

 





PAYLAŞ