Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı! - Haberler - indir.com

Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 14:42:18
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Siber vakaların şiddetlenmesi dışında yeni risklerde 2019 yılı içerisinde ortaya çıkacak. Şirketlerin ayakta kalması için siber güvenliğe daha fazla önem vermekten başka çaresi kalmadı. Bilişim güvenliği alanında lider konumda olan Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı!

Siber Hırsızlar, dövizdeki dalgalanmaları fırsata çeviriyor!

Siber savaş kapımızda mı?Siber savaş kapımızda mı?

Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı!

1- Devlet destekli saldırılar artacak

Global düzeyde savunmanın hala tam olarak geliştirilmemiş olması nedeniyle devlet destekli siber saldırılar 2019 yılında daha yoğun bir şekilde yaşanacak. Bu nedenle özellikle kamu kurumları ve büyük şirketlerin olası veri sızıntıları fark etmesi büyük önem taşıyor.

2- Tek faktörlü şifreler büyük tehdit yaratıyor

Kullanıcılara çok faktörlü kimlik doğrulama imkanı tanımayan hesaplar, küçük çaplı devlet saldırılarından, çok daha geniş çaptaki saldırılara kadar birçok saldırıdan etkilenecek. Ekonomikliği ve kolay kullanıma rağmen çok faktörlü kimlik doğrulama henüz birçok şirket tarafından tercih edilmiyor. İlerleyen zamanlarda bundan dolayı veri çalınması artacaktır.

3- Kötü niyetli yazılımlar çoğalacak

Fidye yazılımları ve diğer kötü niyetli yazılımlar etkilerini güçlendirecek. Ayrıca yeni atak türleri de ortaya çıkacak. Güncel bir araştırmaya göre fidye yazılımlarının bilançosu 2019 tarihinde 11.5 milyar doları görecek.

4- loT cihazların savunmasızlığı siber saldırganların dikkatini çekiyor

Bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlere göre çok daha savunmasız olan loT cihazlar, siber saldırganların merceğinde olmaya devam edecek. Zorlu saldırılara dayanamayan bu cihazların üretimi ve kullanımı artarsa büyük tehlike arz edecek.

5- Siber saldırganlar, modemlere yönelik saldırılara ara vermeyecek

2018 tarihinde ortaya çıkan ve ev tipi modemleri hedef alan VPNFilter ile modemler çok etkili düzeyde saldırı yüzeyi olacak. 

6- Veri koruma kanunları çok daha güçlenecek

GPDR ve KVKK gibi veri koruma kanunlarının etkileri, yeni yılda dünya genelinde çok daha fazla hissedilecek. Artan takip ve ağırlaştırılan cezalar nedeniyle şirketler veri ihlallerine karşı çok daha dikkat edecek

7- Bulut tabanlı hizmetlerin kullanımı kolaylaşacak

Bulut tabanlı hizmetler, 2018 yılı içerisinde edindiği popülerliği ilerleyen yıllarda da artırarak devam ettirecek. Güncel araştırmalara göre bulut tabanlı hizmetlerdeki şirket verilerinin %7'si halka açık, %35'i şifrelenmiş şekilde gözüküyor. Şirketler, buluttaki verilerin güvenliğinin kontrol etmeye önem göstermedikleri takdirde 2019 yılında sorun yaşayacağını belirtelim.

8- KOBİ'ler siber suçlular için av olmaya devam edecek

Siber güvenliğe yeteri kadar bütçe, uzman ve zaman ayıramayanlar, kendine saldırı düzenlenmeyeceğini sananlar 2019 yılı içerisinde siber saldırganlar için tatlı bir av olacak.

9- Bilgi güvenliği şirketlerinin önemi artacak

Şirketler veri sızıntısı ve hacklenme gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını önümüzdeki dönem daha iyi fark edecek. Bu yüzden 2019 yılında bilgi güvenliği şirketleri oldukça değerlenecek.

10- Çalışanlar siber güvenlik konusunda eğitim alacak

2019 yılında şirketler çok daha fazla siber saldırıya maruz kalabileceği için çalışanlarına eğitim verecek. Siber güvenlikteki en zayıf halka çalışanlar olduğu için bu oldukça önemli bir adım olacak.


Siber suçlular telefonunuza nasıl sızıyor?Siber suçlular telefonunuza nasıl sızıyor?
İş yerinde kullanılan akıllı cihazlar siber saldırıya davetiye çıkartıyor! İş yerinde kullanılan akıllı cihazlar siber saldırıya davetiye çıkartıyor!
Siber saldırılardan korunma yöntemleriSiber saldırılardan korunma yöntemleri

PAYLAŞ