Kohort Analizi ne demek? - Haberler - indir.com

Kohort Analizi ne demek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-06 18:31:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2018 yılını e-ticaret açısından değerlendirecek olursak, bir hayli heyecanlı bir sektör ve yıl oldu diyebiliriz. Global e-ticaret firmaları öngörüldüğü gibi gelişmekte olan pazarlara büyük bir ilgi göstererek bu anlamda atılım gerçekleştirdiler. Pazara direkt giriş veya yerel şirketler ile imzalanan iş ortakları ile gerçekleşen yatırımlar, herkesi fazlasıyla heyecanlandırdı. Yatırım alan ülkeler arasında ise Hindistan, Brezilya ve Çin en çok yatırım alan ülkelerdi. 

En çok yatırım alan ülkeler arasın olmasak da, Türkiye'de yatırım alan ülkeler içerisinde yerini aldı. Uzun bir süreden bu yanan Lüksemburg ve Almanya'da ön hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Amazon, Türkiye pazarında resmen yerini aldı. Aynı zamanda bir diğer e-ticaret şirketlerinden bir tanesi olan Alibaba, Trendyol'a yatırım yaptığını duyurdu. 

En İyi Android Uygulamaları 2019En İyi Android Uygulamaları 2019

2021 yılında e-ticaretteki global tüketici sayısının 2,3 milyara kadar ulaşacak

Gerçekleştirilen tüm bu yatırımların elbette büyük bir anlamı var. Globallaşmanın etkileri, dijital okur yazarlığın artması, teknoloji anlamında gerçekleşen yenilikler, hız gibi unsurlar her geçen yıl daha fazla bireyi dijital platformlar üzerinden alış-veriş yapmaya yönlendiriyor. Öyle ki, Statista tarafından yayınlanan bilgilere göre 2021 yılında e-ticaretteki global tüketici sayısının 2,3 milyara kadar ulaşılması öngörülüyor. Bu da demek oluyor ki, dünya nüfusunun 3/1'nden fazlası dijital platformlar üzerinden alış veriş yapacağı anlamı taşıyor. 

E-ticaret sitenizin güvenli görünmesini sağlayın

Kohort Analizi, etkili bir yöntem olarak karşınıza çıkacak

Şirketin sunduğu sayı oldukça iddialı. Aksi taktirde bir pasta hayal edecek olursanız bu pastanın büyük bir bölümünü tabağına alan dev e-ticaret firmalarının yanında pek çok küçük ve yerel çaplı e-ticaret firması  payına düşen dilimi almakta bir hayli zorlanıyor. Finansal büyüme anlamında sizlere büyük destek sunacak ve sizlere etkili bir şekilde analiz modeli sunacak olan Kohort Analizi, etkili bir yöntem olarak karşınıza çıkacak. Şayet bu haberi okuyana kadar böyle bir kavramı duymadıysanız veya ismini duyupta kullanmadıysanız, şöyle açılayım bu terim sizin büyümeniz de oldukça etkili bir yöntem olacak. 

Kohort Analizi nedir?

Özellikle erken büyüme aşamasında olan e-ticaret girişimlerinin müşterilerini ellerinde tutmalarında faydalı olabilecek Kohort Analizi, dev e-ticaret şirketleri arasında boğumamanızı sağlayacak. Kohort Analizi kısaca bir sisteme aynı anda giren kişilerin oluşturmuş olduğu bir grup olarak nitelendirebiliriz. 

 


2018'in En Kötü Oyunları2018'in En Kötü Oyunları
CES 2019 fuarı başlıyorCES 2019 fuarı başlıyor
Xbox Game Pass Ocak 2019 Oyunları AçıklandıXbox Game Pass Ocak 2019 Oyunları Açıklandı

PAYLAŞ