Kodlama öğreten uygulamalar - Haberler - indir.com

Kodlama öğreten uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 22:16:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dijital dünyanın en önemli parçalarından biri olan kodlama konusunda kendinizi geliştirmek için kendinizi yormanıza gerek yoktur. Akıllı cep telefonunuzu kodlama öğrenmek için her zamankinden çok daha verimli hale getirmek isterseniz sizde yazımızda yer vereceğimiz uygulamalar bilgilerinden faydalanabilirsiniz. Mr. Robot izlerken siz de Elliot gibi bir yazılımcı olmak artık sandığınız kadar zor olmayacak. Tek yapmanız gereken bu konu hakkında üretilen uygulamalardan faydalanmak olacak. Kodlama konusunda kendinizi geliştirmek için nereden başlayacağınız hakkında bilginiz yoksa, sizin için derlediğimiz kodlama dünyasına eğlenceli bir şekilde giriş yapmanızı sağlayacak olan web siteleri ve uygulamalar hakkında bilgi almaya hazır olun. 

Günümüz koşullarına baktığımızda teknoloji neredeyse her alanda karşımıza çıkıyor ve hatta artık her sektörde de kendini göstermeye başladı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak da kodlama öğrenmek gerekli hale geldi. Kodlama bilgisi birçok kişi için karmaşık olarak gözüküyor olsa da bu kimilerine göre de ön yargı olarak değerlendirmektedir. Fakat yeni bir dil öğrenmek gibi basit kavramlardan başlayarak pratik yaparsanız kodlama öğrenmek sandığınız kadar zor olmayacaktır. Artık kodlama derslerinin 7 yaş itibariyle başlıyor olması kodlama öğrenmenin çok da zor olmadığının bir göstergesidir. Kodlama konusunda başarılı yol katetmiş olan web sitelerinden biri Code.org'dur Şöyle ki bu web sitesi, 4-10 yaş arası çocuklara uygun, Angry Birds, Minecraft, Artist gibi onların ilgisini çekebilecek içerikler sunarak kodlama öğretmeyi hedeflemektedir. 

Kodlama nedir?

Bir bilgisayar sistemine ya da elektronik bir devreye işlem yaptırmak için yazılan komut dizisine kodlama denir. 

Kodlama nasıl yapılır? 

Kodlama yapmak için ilk olarak kodlama dili becerileri konusunda temel bilgilere hakim olmanız gerekiyor. Burada önemli olan noktadan biri kodlama yapmadan önce hangi amaç doğrultusunda kodlama yapmak istiyorsanız ona uygun bir programlama dili öğrenmek olacak. 

Code org benzeri kodlama öğreten internet siteleri

Codin Game

Bünyesinde barındırdığı Python, Ruby, Java, Scala gibi 20’den fazla programlama dilini kullanıcılara öğretmek amacıyla geliştirilmiş olan tarayıcı tabanlı bir oyun olarak karşımıza çıkan Cobin Game ile kodlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Cobin Game oyunu özellikle de temel seviyedeki kullanıcılara hitap edecek özelliklere sahipken aynı zamanda uzmanlar tarafından da özel zorlu içerikler sunmaktadır. 

öğretmek için tasarlanmış tarayıcı tabanlı bir oyundur. Özellikle temel seviyedeki kullanıcılara hitap eden oyun aynı zamanda uzmanlar için de farklı zorluk seviyeleri içermektedir.

Codecademy

Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre kodlama kursları veren Codecademy, JavaScript, CSS, Pyhton gibi birçok programlama dilini öğretecek seçeneklere sahiptir. 

iOS için Codecademy indir

CodeMonkey

CodeMonkey oyununda kendi oyun dünyanızı kodlama kullanarak inşa edeceksiniz. CoffeScript adlı programlama dilini kullanarak, kullanıcılarına HTML 5 formunda oyun geliştirmelerini sağlayacaktır. 

iOS için CodeMonkey indir

Android için CodeMonkey indir





PAYLAŞ