KOBİ'lere büyük destek sağlayacak Amazon Lojistik nedir? - Haberler - indir.com

KOBİ'lere büyük destek sağlayacak Amazon Lojistik nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 13:04:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amazon bünyesinde çok üçüncü taraf satıcıları memnun edecek bir yenilik yaşandı. Bildiğiniz üzere Amazon halihazırda zaten oldukça popüler olan ve milyonlarca kişinin satıcı ya da alıcı olarak başvurduğu bir platformdur. Amazon.com.tr adresine kayıt işlemlerini gerçekleştirmiş olan ve aktif olarak platformda görev yapan üçüncü taraf satıcılar yapılan yenilik ile beraber atık depolama, paketleme ve kargolama işlemlerini Amzon yönetimine devredebilecekler. Bu işlemler ile ilgilenmek istemeyen kullanıcılar için bu özellik tatmin edici olacak gibi gözüküyor. 

Ülkemizde de kullanılmaya başlanmasının üzerinden bir hayli zaman geçen Amazon platformu, mevcut faaliyetlerini daha da geliştirerek lojistik hizmetlerini resmen kullanıma sundu ve kullanıcıların yapacağı işlemleri her zamankinden daha kolay hale getirecek. Amazon'un yapacağı LLojistik hizmetinde en çok yardımcısı ise KOBİ'ler olacak. KOBİ'lerin desteği ile beraber lojistik işinde aktif olarak görev alacak olan Amazon, her geçen gün şirketi daha da genişleterek kullanıcı sayısını artırmaya yönelik hareket ediyor. 

Akıllı saatin gideceği son nokta: Amazfit XAkıllı saatin gideceği son nokta: Amazfit X

Amazon'un Lojistik hizmeti

Uzun bir süre önce ülkemizde de aktif olarak kullanılan Amazon, yeni alanlar ile gelişerek büyümeye devam ediyor. Amazon'un hizmet vermeye başladığı andan itibaren Amazon bünyesinde hizmet vermeye odaklanan küçük ya da büyük ölçekli işletmeler, depolama, paketleme ve kargolama işlemlerini kendisi yapıyordu. Bu durum işletmeler için hem maliyet hem de iş gücü açısından yormaya yetiyordu. Fakat artık şirket bu durumu işletmelerin elinden alarak kendisi yapacak. Amazon'un bu yeniliği sayesinde satış yapan şirketler maliyet açısından ve iş gücxü açısından rahatlayacaklar gibi gözüküyor. Bu elbette ki şirketlerin isteğine bağlı olan bir durumdur. 

Amazon Lojistik hizmeti, depolama, paketleme ve kargolama işlemlerini şirketlerden alarak onlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Satıcı şirketler tarafından Amazon'a gönderilen ürünler, belirli bir sisteme göre düzenlenip listelendikten sonra satışa hazır pozisyona getirilecek. Ürünün paketlenme aşaması, kargoların yardımı ile müşteriye ulaştırılması ve satış sonrasında gerekli olan destek ya da iade gibi süreçlerin tamamını da satıcı adına yönetmek ile ilgilenecek olan Amazon, satıcı şirketlere envanterlerini ve toplam satış rakamlarını takip etmeleri adına kolaylık sunuyor.

Amazon'ın Lojistik hizmeti sayesinde zamandan ve paradan tasarruf edilecek. Söz konusu bu hizmet sayesinde satıcı şirketler, bireysel nakliye masrafından ve satış işlemleri gerçekleştirilecek olan ürünlerin tek tek paketlenmesi gibi gibi iş gücü gerektiren işlemlerin ortadan kalkması oldukça sevindirici bir durumdur. 

Amazon şirketinin lojistik hizmetinden faydalanmayı tercih eden şirketler, bu hizmetin yanı sıra aynı zamanda Amazon'un müşteri hizmetlerinden de faydalanabiliyorlar. Ürünleri satın alan kullanıcıların tüm geri dönüşlerini satış yapan işletmeler adına yöneten Amazon, işletmelere bu şekilde zaman tasarrufu sağlıyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Amazon, teslimat aracılığı ile satışı gerçekleşen ürünlere hızlı erişim imkanı da sağlanacak. Amazon Lojistik hizmeti kargolama kısmında hızlı teslimat seçeneğini kullanarak kullanıcıların hızlı bir şekilde ürünlerine ulaşması konusunda da yardımcı oluyor. Bu sistem ile beraber satıcı şirketler ve Amazon arasında oldukça başarılı bir bağ kurulacak gibi gözüküyor. 

 


İlgili uygulamalar
Amazon satıcılarına güveniyorAmazon satıcılarına güveniyor
Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyorAmazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor
Xiaomi Amazfit Verge Lite Tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıXiaomi Amazfit Verge Lite Tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ