Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? - Haberler - indir.com

Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 09:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Liste

Otururken bile ter döktüğümüz aylarda olunca serinlemek için ilk yaptığımız işlemlerden bir tanesi de klima açmak oluyor. Özellikle küresel ısınma ile birlikte artan sıcaklar daha da çekilmez hal alınca klima, beyaz eşyalar kategorisinde olmazsa olmazlar arasında yerini alıyor. Bizde İndir.com ailesi olarak sizler için klima alırken dikkat edilmesi gereken durumları listeledik.

Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler

Klima alırken BTU değerlerini kontrol edin

O kadar fazla çok seçenekte klima çeşitleri var ki insan alırken birçok anlamda zorlanabiliyor. Her bütçeye uygun klima bulmak kolay ancak bizim ihtiyacımıza hangi klima çeşitleri hizmet veriyor onlara bakacağız. Klima alımı gerçekleştirirken karşınız ailk çıkacak BTU Değeri'nin ne demek olduğunu sizlere açıklamak istiyorum. İngilizce karşılığı British Thermal Unit olan bu değerin Türkçesi İngiliz Isı Birimi olarak bize yansımakta.  Beki bu değer nedir diye soracak olursanız satın alacağınız klimanın hangi odaya, hangi genişliğe ve hangi ortama uygun olduğunu bize belirleyen ana etmenlerdir.

Oda büyüklüğünü hesap edin

Yüksek BTU değeri olan bir klima satın alacaksanız şayet bunun için büyük bir odanızın olması gerekmektedir. Şayet küçük bir oda için satın alacaksanız daha düşük ayarı olan BTU klima alacaksınız. Ancak size çok önemli olan bir hususu açıklamak istiyorum. BTU/h değerleri tam olarak klimanızı kuracağınız ortam genişliğine göre ayarlamanız gerekiyor. Şayet oda büyüklüğüne göre seçtiğiniz klima düşük değerlere sahip ise taşınan sıcak hava değerleri yeterli olmayacağı için istediğiniz serinliğe hiçbir zaman ulaşamayacaksınız.

Antibakteriyel ve nem oranı koruyan klimalar tercih edin

Dikkat etmeniz gereken bir diğer huşu ise son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde antibakteriyel koruma sağlayan cihazların olması. Bazı eski teknolojiye sahip olan klimalar sadece odayı soğutmakla kalmaz birde odanın nem oranını da korumaya çalışır. İlk etapta çokta şart değilmişim görünse de bu teknoloji esasında çok önem arz ediyor. Çünkü ortamın nemini koruyarak çalışan klimalar size daha sağlıklı ortam sunuyor.





PAYLAŞ