Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan WhatsApp açıklaması - Haberler - indir.com

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan WhatsApp açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 13:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp'taki değişikliği değerlendirmek ve yeni gizlilik sözleşmesinin kanuna aykırı olup olmadığını incelemek üzere toplanma kararı aldı.

WhatsApp, kullanım koşullarındaki yeniliğe tepkiler gelmeye devam ediyor. Şirketin kullanıcı sözleşmesini yenilmesi üzerine sosyal medyada başlayan tartışmalar resmi kurumlara taşındı. Gizlilik sözleşmesinde yapılan değişikliğe göre WhatsApp’taki işletmelerle yapılan görüşmelere dair bazı veriler Facebook’la paylaşılacaktı. WhatsApp’ın bu kararı büyük tepkiye neden oldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp hakkında resmi bir açıklama yayınladı.

WhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleriWhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleri

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp’taki değişikliği incelemek üzere 12 Ocak’ta toplantı yapacak. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun resmi açıklaması ise şöyle;

"Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Rekabet Kurumu'da soruşturma başlattı

WhatsApp hakkında Rekabet Kurumu’da bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda Rekabet Kurumu  WhatsApp'taki yeni sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların, soruşturma tamamlanıncaya kadar eski sözleşmenin izin verdiği ölçüde kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.


WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!
Facebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklamaFacebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklama

PAYLAŞ