Kişisel veri güvenliğinde yeni dönem başlıyor - Haberler - indir.com

Kişisel veri güvenliğinde yeni dönem başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 11:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Bankalararası Kart Merkezi kişisel veri güvenliğine bir yenilik daha yaptı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan yeni açıklamada kartlar için yeni bir sisteme geçiş yapıldığı ifade edildi. Özel bir şirket ile yapılan anlaşma sonrasında Passware adı verilen yeni bir çözümün kullanılacağı belirtilen açıklamada, yeni sistem ile birlikte kişisel verilerin güvenliğini noktasında yeni bir dönemin başlayacağı ve güvenlik seviyelerinin daha da arttırılmış olacağı ifade edildi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ziyaretçi girişleri noktasında kişisel verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla, sunduğu entegre güvenlik ve iş zekâsı teknolojileriyle alanının önde gelen şirketleri arasında yer alan Sensormatic ile iş birliği gerçekleştirdi.

WhatsApp'a Kişisel Verileri Koruma Özelliği GeliyorWhatsApp'a Kişisel Verileri Koruma Özelliği Geliyor

BKM Express sistemlerine entegre edilen bu sistem ile birlikte giriş çıkışlarda artık kimlik teslimi gibi bir durumun yaşanmayacağını söyleyen yetkililer, böylece sadece veri güvenliğinde değil, giriş ve çıkışların daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi adına kolaylık sağlanacağını belirtti.

2018’de aktif hale geldi

Mevcut özellik için Nisan ayından beri çalışmaların yapıldığını da dile getiren kurum yetkilileri, aynı zamanda dijital cüzdan çözümü BKM Express’in STK’lara bağış yapma gibi durumlarda da kolaylık sağlayacağını belirtti.

Canko’dan önemli açıklamalar

“Kişisel verilerin güvenliği ve korunması, tüm dünyada giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. BKM olarak biz de Sensormatic Passware çözümüyle bina giriş-çıkışlarını kişisel verilerin korunması açısından çok daha güvenli hale getirdik. Bu projede kullanılan inovasyon, kişisel verilerin güvenliğini sağlayan dijital bir akış olarak dikkat çekiyor. Bu çözümü hayata geçirirken, BKM Express’in doğrulanmış kimlik bilgilerine sahip olmasının sağladığı avantajdan yararlandık. Doğrulanmış kimlik bilgileri sayesinde ziyaretçilerden kimliklerini almaya gerek kalmadan giriş yapılabiliyor.” Diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getiren BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, bilginin dijital olarak alınması noktasındaki hedeflerine yeni sistem ile birlikte bir adım daha yaklaştıklarını ve BKM olarak bu alanda önemli çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Projenin BKM isteği ile özel olarak yazıldığının da aktarıldığı tanıtımda aynı zamanda projenin bu sayede diğer kurum ve kuruluşlar için de örnek teşkil ettiği ifade edildi.

Şirketlere Kişisel verilerin kontrolü uyarısı
 


Kişisel verilerimiz gazete ilanları ile satılıyor mu?Kişisel verilerimiz gazete ilanları ile satılıyor mu?
Şirketlere Kişisel verilerin kontrolü uyarısıŞirketlere Kişisel verilerin kontrolü uyarısı

PAYLAŞ