Kişisel bilgilerinin hala Facebook tarafından reklam verenler ile paylaşıldığını bilmeyen kullanıcılar var - Haberler - indir.com

Kişisel bilgilerinin hala Facebook tarafından reklam verenler ile paylaşıldığını bilmeyen kullanıcılar var

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Sosyal Medya

Yeni öğrendiğimiz bir bilgiye göre, pek çok Facebook kullanıcısı, bilgilerinin birçok farklı kuruluş ve reklam veren ile paylaşıldığından haberdar değil.

2018 yılını büyük bir skandal ile geçiren Facebook, koca bir yılı kullanıcılarının verilerini farklı kuruşul ve reklam verenler ile paylaştığından  ötürü yargılandı. Hal böyle olunca pek çok kulanıcısı Facebook hesabını kapatma kararı aldı. Bunun üzerine hisse değerlerinde büyük bir düşüş yaşayan sosyal medya platformu Facebook, kullanıcılarından özür diledi. Ancak yeni yapılan bir araştırmaya göre, şu anki Facebook kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun kişisel bilgilerinin paylaşıldığı konusunda haberdar olmadıklarını öğrenmiş olduk.

Facebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 MaddeFacebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 Madde

Ankete katılanlardan %74’ü, bilgilerinin paylaşıldığından haberdar değil

Washington, Amerika Birleşik Devleri merkezli Pew Araştırma Kuruluşu, 963 kişinin dahil olduğu bir anket çalışması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu araştırmanın sonucunda ise büyük bir şoke yaşandı. Pew Araştırma Kuruluşu tarafından yapılan araştırma sonucunda ankete katılanların %74’ünün sosyal medya platformu olan Facebook’un kişisel bilgilerini paylaştığına dair en ufak bile olsa bir bilgisi yok.

Kullanıcıların %51'inin durumdan memnun değil

Facebook hakkında yaptığı anket sonrası durumdan haberi olmayan kullanıcıları konu hakkında bilgilendirdiğinde, kullanıcıların %51'inin durumdan memnun olmadığı verisine ulaşan Pew Araştırma Merkezi, yaklaşık her 5 katılımcıdan 3'ünün dediğine göre Facebook'un reklamları, kullanıcıların ilgi alanlarını içeriyor. Gene ankete katılan her 4 kişiden 1’nin söylediklerine göre, Facebook’un reklamları ilgi alanlarının dışında reklam içerikleri sunuyor.

 


 


Intel ve Facebook, yapay zeka için birleştiIntel ve Facebook, yapay zeka için birleşti
Facebook Hikayeler'de etkinlik paylaşımı artık mümkün!Facebook Hikayeler'de etkinlik paylaşımı artık mümkün!

PAYLAŞ