Kişisel Asistan Cortana Artık Maç Tahmini Yapıyor! - Haberler - indir.com

Kişisel Asistan Cortana Artık Maç Tahmini Yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Windows Phone 8.1'de bulunan kişisel sanal asistan Cortana, artık İngiltere Ligi maçlarının sonuçlarını tahmin edebiliyor. Bir takım verileri baz alan Cortana, maçta hangi takımın galibiyete daha yakın olduğunu tahmin ediyor.

Microsoft, 2014 Kasım ayında Cortana'nın İngiltere Ligi maçlarını tahmin edeceğini duyurmuştu. Bugün itibarıyla kullanıma aktif edilen Cortana maç tahmini özelliği sayesinde kullanıcılar İngiltere Ligi maçlarına dair sonuç tahminlerini Cortana'dan öğrenebilecekler.

Henüz skor tahmini yapamayan kişisel asistan Cortana, sadece maçta hangi takımın galibiyete daha yakın olduğunu tahmin ediyor. Cortana, bu hafta sonu oynanacak olan Everton ve Liverpool maçı hakkında bir tahminde bulundu. Tahmin sonucunda Liverpool'un galibiyete Everton'dan yüzde 12.5 daha yakın olduğuna ihtimal verdi.

Bunun yanında Kuzey Londra ile Tottenham arasında oynanacak karşılaşma için de bir tahminde bulunan Cortana, Kuzey Londra'nın yüzde 13.1 daha avantajlı olduğunu tahmin etti.

Cortana'nın tahminleri geçmiş maç verileri, sosyal fikirler ve maç sonuçlarıyla ilgili taraftar eğilimi araştırmalarına dayanıyor. İngiltere Ligi maç tahminlerine Cortana dışında Bing'de 'Premier League Predictions' araması yapılacak da ulaşılabiliyor.

Cortana maç tahmini özelliği şimdilik sadece İngiltere'de kullanılabiliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ