Kişilerin Facebook hesabıyla ilgili bilgileri tehlike altında! - Haberler - indir.com

Kişilerin Facebook hesabıyla ilgili bilgileri tehlike altında!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Android kullanıcıları sık sık güvenlik açıkları ile mücadele etmeye devam ediyor. Güncel olarak tespit edilen kötü amaçlı bir yazılım, binlerce kişinin Facebook hesabını adeta ele geçirdi. 

Konuyla ilgili olarak son çıkan haberlere göre yeni bir kötü niyetli yazılım, pek çok Android kullanıcısını tehlikeye düşürüyor. Buna göre truva atı olarak adlandırılan yazılım, Mart 2021'den bu yana en az 144 ülke içerisinde 10.000'den daha fazla kullanıcının Facebook hesapları ve ilgili olan tüm bilgileri için adeta büyük bir tehlike yarattı. Kamuoyunda Zimperium zLabs adıyla bahsi geçen bu truva atı yazılım, Google Play'de yer alan dokuz farklı uygulama ile beraber kullanıcıların niyetini suistimal ediyor ve hesapları da ele geçiriyor. 

Google ve Facebook aşı zorunluluğu getirdiGoogle ve Facebook aşı zorunluluğu getirdi

Zararlı yazılım uygulamalarda yer alıyor

Zimperium kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Aazim Yaswant, açık bulunan dokuz uygulamanın Google Play uygulamasından kaldırılmasına rağmen, üçüncü taraf uygulama mağazalarında bulunmaya devam ettiklerini ve uygulamaların kullanıcıların kişisel verilerini tehlikeye attığını dile getirdi. 

Kullanıcı verilerini riske atan zararlı uygulamalar ise şöyle:

GG Kuponu

Avrupa Futboluna Oy Ver

GG Kupon Reklamları

GG Kuponu

Chatfuel

Net Kupon

Net Kupon

EURO 2021 Resmi

Kötü amaçlı olarak değerlendirilen bu yazılımı barından uygulamaların Netflix ve Google AdWords kupon kodları sunduğunu dile getiriyor. Uygulamalar, kullanıcıların Facebook hesaplarına giriş yapmaları karşılığında UEFA EURO 2020’de yer alan favori takımları ve oyuncuları için oy kullanmaları adına izin veriyor. Buna göre ise uygulamalar oy kullanmak, kupon kodu ve kredi toplamak için kullanıcıları kendine adım adım çekiyor. Söz konusu bu uygulamalar  ile ilgili olarak ortaya çıkan bilgilere göre bir kullanıcı Facebook hesabı ile giriş yaptığında, uygulama içerisinde bulunan kötü amaçlı JavaScript kodu, kurbanın Facebook kimliğini, konumunu, e-posta adresini, IP adresini ve Facebook ilgili olan çerezleri veya belirteçleri topluyor. 

Yashwant, uygulamalar hakkında yürütülen Zimperium saldırısı hakkında "Hedeflenen alanlar popüler sosyal medya platformlarıdır ve bu kampanya 144 ülkeden kullanıcıların sosyal medya oturum verilerini toplamada son derece etkili olmuştur. Bu hesaplar farklı amaçlar için bir botnet olarak kullanılabilir: Sayfaların, sitelerin, ürünlerin popülaritesini artırmaktan yanlış bilgi veya siyasi propaganda yaymaya kadar uzanabilir" dedi.


Facebook Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlüğünü tanıtacakFacebook Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlüğünü tanıtacak
Facebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecekFacebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecek
Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor

PAYLAŞ