Kısa aranın ardından NASA'nın Hubble teleskopu yeniden aktif - Haberler - indir.com

Kısa aranın ardından NASA'nın Hubble teleskopu yeniden aktif

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

NASA tarafından uzay araştırmalarının yapılabilmesi adına geliştirilen uzay teleskobu Hubble, yaşadığı arızanın ardından yeniden çalıştırıldı. İşte uzay teleskobu ile ilgili yaşanan son gelişmeler.

NASA tarafından geliştirilen ve Hubble adı verilen uzay teleskobu, teknik bir arıza yaşamıştı. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda keşif amacıyla çalışmalarına devam eden teleskobun 3 numaralı kamerasında bir sorun yaşandığı ve kameranın bozulması nedeniyle çalışmalara ara verildiği belirtilmişti. Yapılan bu açıklamalar sonrasında 9 gün boyunca pasif duruma çekilen teleskop, yapılan çalışmalar ile birlikte yeniden aktif hale getirildi. 

 Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma! Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma!

Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu! 

Teleskop yeniden çalıştırıldı

NASA tarafından yapılan açıklamalarda teleskobun yaşanan sorunun giderilmesi ile birlikte yeniden çalıştırıldığı ifade edilirken, konu ile ilgili resmi açıklamalar NASA'nın resmi Twitter adresinden yapıldı. Açıklamalarda 9 günlük bir aranın ardından teleskobun yine sorunsuz bir şekilde görevine devam ettiği ve çalışmalarda herhangi bir sorunun şu an itibarıyla bulunmadığı vurgulandı.

Sistem yeniden başlatıldı

Açıklamalarda yaşanan arıza ile ilgili teknik detaylar da paylaşıldı. Arızanın yaşandığı ilk dönemde arızanın voltaj nedeniyle kaynaklandığı tahmin edilirken, yapılan araştırmalar neticesinde böyle bir problemin bulunmadığı ifade edildi. Teknik analizler sonrasında herhangi bir arızanın tespit edilmemiş olması ise oldukça dikkat çekmiş durumda.

Teleskobun sıfırlanması ile birlikte tüm donanımların yeniden çalışır hale geldiği vurgulandı. Bu bakımdan yapılan çalışmalar ile birlikte aktif bir şekilde yeniden çalışması sağlanan teleskop, NASA'nın uzay çalışmalarının 9 günlük bir aksaklığa rağmen devam etmesini sağladı.

Teleskop ile ilgili bugüne kadar yapılan açıklamalarda teleskobun 2025 yılına kadar çalışmalarına aktif bir şekilde sürdürmesi bekleniyor. 2025 yılına kadar sorunsuz bir şekilde çalıştıktan sonra görevini tamamlayacak olan teleskobun devre dışı bırakılması bekleniyor.

28 yıldır görevde

Çalışmaya başladığı ilk günden itibaren özellikle çektiği fotoğraflarla uzaya dair pek çok yeni araştırmanın yapılmasını sağlayan teleskop, bu açıdan büyük bir öneme sahip. Teleskop 28 yıl önce gönderilmişti. Triangulum Galaksisi için teleskop tarafından geçtiğimiz dönemlerde gönderilen görsel ise 1.6 GB büyüklüğü ile dikkat çekmişti. 

NASA'nın InSight uzay aracı Mars'a inmeyi başardı!


İlgili uygulamalar
NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!
İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı

PAYLAŞ