Kirin 980 İşlemcisi A12'den Daha mı Güçlü - Haberler - indir.com

Kirin 980 İşlemcisi A12'den Daha mı Güçlü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 14:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son amiral gemisi ailesi olan iPhone XS serisi ile kullanılan A12 Bionic işlemcisi üst seviye performası ile dikkat çekiyor. Cihazın tanıtımından bir süre sonra gelen performans raporları ve sonuçların göre rakiplerine fark attığı gözüküyor. Ancak 12 Ekim tarihinde yapılacak olan lansman ile Çinli telefon üretcisi Huawei’nin yeni modellerini tanıtacağı biliniyor. Apple’ın bu büyük performansından sonra A12 işlemcilere Huawei cephesinden Kirin 980 serisi ile bir rekabet gelmesi bekleniyor. Bu noktada akıllara ise Kirin 980 modelinin performans ve hız noktasında A12’den güçlü olabileceği geliyor.

Kirin 980 Üst Seviye Teknoloji

Huawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası OlduHuawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası Oldu

16 Ekim ile beraber gerçekleşecek etkinlikte Huawei’den oldukça güçlü modeller göreceğiz. Bu modellere Kirin 980 işlemci modeli güç verecek ve yeni işlemci ile beraber Huawei’den birçok ilk göreceğiz. Bu kapsamda işlemci içerisinde tam 6.9 milyar trasistör yer alacak. İşlemci güç ve performans ile dikkat çekeceği gibi enerji kullanıcı ve yapay zeka desteği gibi noktalarda da ön plana çıkacak. Ayrıca bu işlemcide söylediğimiz trasistör sayısı Apple’ın A12 işlemcisinde yer alan sayı ile aynı olduğunu belirtelim.

Kirin 980 modeli önceki nesil işlemci serisine göre yüzde 75 daha hızlı olurken grafik birimi tarafında ise yüzde 45 daha hızlı olmayı başarıyor. Ayrıca önceki nesil modele göre CPU tarafında yüzde 57 ve GPU tarafında ise tam yüzde 178 daha az güç tüketecek. Kağıt üzerinde oldukça iddialı olan bu rakamların cihazlarda sunacağı performans merakla bekleniyor. Dakika da tam 4500 imaj tanımlama özelliğine sahip olacak yeni 980 işlemcisi tüm gücünü en iyi enerji kullanım oranı ile sunacak.

Bağlantı özellikleri tarafına gelecek olursak ise dünyada ilk LTE Cat21 destekleyen işlemci modeli olacak. Tam 1.4 Gbps’e kadar destek sunan bu işlemci yılın en iyi ve en performanslı mobil işlemcileri arasında girecek. Özellikle önceki nesil Kirin işlemciler ve rakip amiral gemisi işlemciler ile yapılacak olan performans testleri merakla bekleniyor. Bakalım Kirin 980 mi yoksa Apple A12 Bionic işlemcisi mi bu testlerden başarıyla çıkacak göreceğiz.


Huawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği OlacakHuawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği Olacak
iPhone Kuyruğundakilere Huawei, Powerbank DağıttıiPhone Kuyruğundakilere Huawei, Powerbank Dağıttı

PAYLAŞ