Kingston DDR5 bellekleri için tarih verdi - Haberler - indir.com

Kingston DDR5 bellekleri için tarih verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-08 10:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2021 yılında bellek pazarında büyük yenilikleri göreceğiz. Birçok bellek üreticisi marka, DDR5 RAM modüllerini piyasaya sürmek için hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Belleklerini HyperX adı altında piyasaya sunan Kingston’da bu markalar arasında yer alıyor. ABD’li şirket, belleklerin hız aşırtma yeteneklerine sahip olduğunu belirtirken, DDR5 bellek modüllerini kalifikasyona başlamaları için anakart ortaklarına bugün gönderdiğini açıkladı. HP ise geçtiğimiz aylarda HyperX’in RAM, Flash Disk ve SSD birimleri haricinde isim hakkını satın almıştı. Kingston, DDR5 RAM’leri hakkında yeni bir basın bülteni paylaştı. Söz konusu bültene göre ABD’li şirket, elinde yer alan DDR5 modüllerini anakart üreticilerine yolladı. Bu sayede birçok şirket Kingston bellekler için gerekli ayarları gerçekleştirebilecekler.

Kingston DDR5 bellek modülleri yakında geliyor

AMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle GelebilirAMD Navi Ekran Kartı GDDR6 Bellek İle Gelebilir

Kingston, DDR5 modüllerini önden ayarlı bir XPM profili ile tasarladı. Fakat marka, belleklerin güç yönetimi entegre devrelerini de üreticilere yolladı. Bu sayede anakart üreticileri 1.1V ile gelen bellekleri hız aşırtma yapma imkanına sahip olacaklar. Bu sayede ise yeni bellekler hız aşırtma noktasında maksimum esnekliğe sahip olacak. Yeni belleklerin gelişi çok uzun sürmeyecek ve Kingston’un geliştirdiği DDR5 bellek modülleri 2021 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Dünyanın en büyük üçüncü bellek üreticisi olan Kingston, piyasada rakiplerinin arkasında kalmak istemiyor. DDR5 bellek üreten tek şirket Kingston olmazken, SK hynix, TEAM GROUP ve GALAX’da DDR5 bellek çalışmalarını sürdüren şirketler arasında olacak. Samsung’da DDR5 bellek üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Ancak Samsung’un şimdilik sunucular için 512 GB kapasiteli bellekler ürettiğini belirtelim. DDR5 bellekler, 4800 MHz temel frekansa sahip olurken, hız aşırtma ile yükseltmek mümkün olacak. Yüksek frekanslara karşılık ise daha az güç tüketecekler. Ayrıca hata düzeltmeler ile mavi ekran hataları en aza indirgenmiş olacak.


Samsung performans canavarı DDR5 Ram'i TanıttıSamsung performans canavarı DDR5 Ram'i Tanıttı
MSI, DDR4 Ram performansında rekor kırdıMSI, DDR4 Ram performansında rekor kırdı

PAYLAŞ