Kimlik Kartları İle Alışveriş Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Kimlik Kartları İle Alışveriş Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 09:32:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde uzun bir süredir geçiş yapılan yeni kimlikler ile beraber yeni sistemler devreye girmeye devam ediyor. Şimdi ise elektronik kimlikleri doğrulayan cihazlar ve e-imza özelliği ile vatandaşlar artık kimlik kartları ile para transferi, alışveriş ve kredi kullanımı gibi birçok işlem gerçekleştirebilecekler. Ayrıca banka veya kredi kartına ihtiyaç duymadan harcamalar tamamen kimlikler üzerinden gerçekleştirilebilecek. Çeşitli kurumlar ve şirketler elektronik kimlik doğrulama sistemine geçmeye hazırlanmaya başladılar. Mobil kart erişim cihazı biOnay kurucu ortağı Ümit Yaşar Usta, bankaların uzaktan kimlik doğrulama yapabildiği her noktada para transferi ve kredi işlemleri için kimliklerin kullanılabileceğini ifade etti.

Kimlikler İle Ödeme Dönemi Başlıyor

PSN Çevrim İçi Kimliği Nasıl Değiştirilir?PSN Çevrim İçi Kimliği Nasıl Değiştirilir?

80 milyonluk kimlik kartı havuzu için kimlikle ödeme sisteminin vatandaşın finansal özgürlüğüne ek olarak Ümit Yaşar Usta şu sözleri dile getirdi;

"Kimlik kartının yetkili kurum tarafından verilip verilmediğini, kişiye ait olup olmadığını tespit eden cihazları yeni çipli kartlarda yer alan parmak izi, dijital fotoğraf, PIN ve dijital sertifika unsurlarını kullanarak 3-faktör kimlik doğrulama gerçekleştirebiliyor. Ayrıca kimlik doğrulamayı yapan görevlinin de kimliği eş zamanlı olarak kontrol ediliyor. Bu durumda herhangi bir POS cihazında PIN girerek yaptığımız kartlı ödeme işleminden çok daha güvenli bir ödeme işlemi gerçekleşmiş oluyor."

Ülkemizde bugün için banka kartı ve kredi kartı olarak 210 milyon adet kart kullanımda olduğu ifade edilerek; "e-Kimlik kartlarıyla milli ödeme sistemleri kurgulanabilir. Böylece hem yabancı ödeme altyapıları nedeniyle yaşanan yurt dışı bağımlılığı azaltılır hem de her banka kendi kartını dağıtmak zorunda kalmaz. Ayrıca insanların ceplerinde birden fazla banka kartı taşıdığı dönem de geride kalır" sözleri ifade edildi.

Bakalım ülkemizde yakın zamanda kullanıma açılacak olan kimlikle ödeme yöntemi ne gibi kolaylıklar sağlayacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Ehliyet, Kimlik ve Pasaport Randevusunda Sıra Beklemek Tarihe KarışıyorEhliyet, Kimlik ve Pasaport Randevusunda Sıra Beklemek Tarihe Karışıyor
Pasaportlar Kalkıyor, Dijital Kimlikler Geliyor!Pasaportlar Kalkıyor, Dijital Kimlikler Geliyor!

PAYLAŞ