Keyword Density nedir? - Haberler - indir.com

Keyword Density nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Arama motorlarının temel mantığı yapılan arama sorgularındaki kelimelerin, web sitelerinde nasıl ve ne kadar kullandığı/buna bağlı olarak Google gözünde aldığı değere göre sıralama yapmaktır. Bu kapsamda da web sayfaları için anahtar kelime büyük bir öneme sahiptir. keyword density olarak tanımlanan anahtar kelime yoğunluğu, web sitelerinin anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanması adına da iyi bir veri sunmaktadır.

Bir web sayfasındaki anahtar kelime yoğunluğu, % 2 ile % 5 arasında olmalıdır. Makaledeki kelime sayısının anahtar kelime sayısına göre yapılan oranlama ile elde edilecek sonuçlar, keyword density sonucu olacaktır. 100 kelimelik bir makalede anahtar kelime en fazla 5 defa geçmelidir. İçerikler için yapılacak keyword density incelemesinde bu oranın çok yüksek oldu görülüyorsa, içerikte revizeye gidilmesi gerekir. SEO başarısını doğrudan etkileyen bir kriter olan keyword density, içerik yazımı sırasında dikkat edilmelidir.

Youtube SEO Ve Videoları Nasıl Öne Çıkartılır?

Keyword density için kritik noktalar nelerdir?

Sürekli aynı anahtar kelimelerin ve türevlerinin benzer şekilde içerik içerisinde sıralanması, okuyucu gözünde bir anlam ifade etmeyeceği için Google tarafından keyword density olarak bir kriter getirilmesini sağlamıştır. Bu kapsamda da içeriklerin olabildiğince anahtar kelime yoğunluğuna uygun olması gerekir. keyword density hesaplamaların yapılabilmesi adına online pek çok araç yer aldığı için içerik üretenlerin bu araçları kullanması gerekli veriyi de sunacaktır.





PAYLAŞ