Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-14 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Google'ın belki bugüne kadar geliştirdiği en iyi uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkan Google Maps, adeta sokakları karış karış gezmemize, kaybolmadan seyahat edebilmemize ve bunun gibi daha bir çok imkanları önümüze seren son derece kullanışlı bir Google servisidir. Google Maps, adres bulmanın yanı sıra aslında çok daha farklı fonksiyonel özelliklere sahip olan kullanışlı bir harita uygulamasıdır. Fakat uygulamanın nimetlerinden faydalanmak için sunduğu hizmetlerin her biri hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Şunu bilmek gerekiyor ki Google Maps üzerinden kendinize özel bir harita oluşturmak mümkündür. Google Maps uygulamasının yardımı ile beraber kendinzie özel bir harita oluşturmak isteseniz yazımız, size bu konu hakkında referans olacaktır. 

Google Maps Özel Haritalar ile Hangi İşlemler Yapılır?

Google Maps uygulamasının özel haritalar seçeneğini kullanmak adlında sadece ihtiyaçtan ve hayal gücünüzden doğan bir durumdur. Yani bu hizmetten faydalanmak zorunda değilsiniz. Şöyle ki Özel Harita seçeneği sayesinde farklı illerdeki ya da ilçelerdeki iş yerlerinizi tek bir harita üzerinden derleyebilir, en sevdiğiniz restoranların özel bir haritasını çıkararak adeta Lezzet Atlası hazırlayabilirsiniz. Kulağa son derece hoş gelen bu özellik sayesinde Google Maps uygulamasını kendi tercihleriniz doğrultusunda kullanmak sandığınız kadar zor olmayacaktır. Akıllı cihazınızı fonksiyonel bir şekilde hayatınıza endekslemek için sizde Google Maps uygulamasının içeriklerinden faydalanın. Google Maps'in özel haritalar seçeneği ile neler yapabileceğiniz hakkında içerikler hazırlamak oldukça uzun sürebilir. Bu sizin hayal gücünüze bırakılan bir durumdur. Neyin haritasını çıkarmak isteseniz onu yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz haritaları bir embed kodu veya paylaşım bağlantısıyla herkesin erişimine açabileceğiniz gibi sadece sizin görebileceğiniz şekilde arşivlemeniz de mümkün.

Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

Google Maps Özel Harita Nasıl Yapılır?

Google Maps üzerinden özel harita hazırlamak için ilk olarak wep tarayıcısı üzerinden https://www.google.com/maps/d/u/0/ adresine giriş yapın. Burada önemli bir nokta bulunuyor ki o da tüm Google servislerinde olduğu Google Haritalardan da faydalanmak için Gmail hesabınıza giriş yapmış olmanız gerekiyor. Bu sebeple Gmail hesabınızın açık olduğundan emin olun. 

Daha sonra Yeni Harita Oluştur seçeneğine dokunun ve buradan öze haritanızı oluşturmaya başlayın. İşlemlerinize devam ederken karşınıza çıkan ekrandan işaretleme işlemlerine başlayın. Buradan konum simgesine dokunarak spesifik alanları işaretlemeye başlayabilirsiniz. Karşınıza çıkan haritayı yakınlaştırarak noktasal seçimler yapabileceğiniz gibi yanı zamanda enlem ve boylam koordinatlarına göre de işaretleme yapabilirsiniz. Buradaki seçimler size kalmış durumdadır. Google Maps üzerinden özel harita oluştururken, sunulan imkanlar sadece noktasal işaretleme yapmak ile sınırlı değildir. Çizgi çiz ifadesi altında çizgi çizme ve araç, yürüyüş, bisiklet rotası da belirleyebilmeniz işinize yarayabilir. Yol tarifi ekleme ve mesafe cetveli ilavesi de özel haritamızda ihtiyaç duyarsak kullanabileceğimiz görsel unsurların bir diğer kısmı. Yani bu özellik sayesinde çok ciddi bir uğraş içerisine girerek harika bir özel harita tasarlayabilirsiniz. Gerek eğlence gerek düzen anlamında son derece sıradışı bir özellik olan Özel Harita oluşturma seçeneğinin sunduğu tüm içeriklerden kendi tercihleriniz doğrultusunda faydalanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Google Maps İle Mesafe ölçme işlemleri nasıl yapılır?Google Maps İle Mesafe ölçme işlemleri nasıl yapılır?
Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyorGoogle Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor

PAYLAŞ