Kaybolan Android telefon nasıl takip edilir? - Haberler - indir.com

Kaybolan Android telefon nasıl takip edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 16:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bankacılık işlemlerinden özel fotoğraflarımıza kadar her şeyimizi kontrol ettiğimiz telefonlar, kaybolma riskiyle de karşı karşıya. Peki, kaybolan Android telefon nasıl takip edilir, nasıl bulunabilir? İşte bazı ipuçları.

Apple tarafından uzun yıllardan beri Telefonumu Bul adı altında özel bir hizmet sunulurken Android işletim sisteminin kullanıldığı modellerde de bazı imkanlar mevcut. Öyle ki Google Haritalar aracılığı ile telefonun takip edilmesi ve en son nerede olduğunun görülmesi mümkün.

Kaybolan Android telefon nasıl takip edilir, ipuçları neler?

Telefonunuzu kullandığınız süre içerisinde Google izinlerine ve ayarlarına herhangi bir müdahale yapılmamışsa telefonunuz için takip yapılması mümkün. Bu işlemlerin yapılabilmesi adına başka bir akıllı telefon ya da bilgisayar aracılığı ile işlem yapılabilir. Ayrıca telefonda kurulu olan Google hesabının da bilinmesi gerekiyor. İşte gerçekleştirilecek adımlar;

maps.google.com.tr adresine giriş yaparak bilgilerinizle oturum açın.
Açılan yeni sayfanın sağ üst köşesinde yer alan menüye tıklayarak “Zaman Çizelgeniz” bölümünü açın.  
Cihazın en son tarih itibari ile nerede olduğunu görebilmek adına tarih seçimini yapın.
Seçimler sonrasında ilgili tarihte telefondaki tüm etkinlikler görülecektir. Telefonun internet bağlantısı kapatılmamış ve hesap ile ilişiği kesilmemişse telefonun tüm etkinlikleri burada görülecektir.
Kişilerin bu işlemleri yaparken konum gibi uygulama izinlerini vermiş olması gerekmektedir. Çalınan telefonun adım adım takip edilmesini sağlayan bu özellik, çalan kişinin durumun farkında olmaması halinde büyük bir yardım sağlayacaktır.

Kayıp iOS Cihazınızı Marco Polo ile Bulabilirsiniz (Video)





PAYLAŞ