Katlanabilir Telefondan Sonra Şimdide Şeffaf Telefon - Haberler - indir.com

Katlanabilir Telefondan Sonra Şimdide Şeffaf Telefon

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz yıllarda katlanabilir akıllı telefon modellerinin sadece düşüncesi bulunuyordu. Ancak 2018’in sonu ve 2019 ile beraber birçok telefon üreticisi tarafından katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar piyasaya sürülmeye başlandı. Katlanabilir yapıya sahip teknoloji henüz geliştirilmeye devam edilirken, LG cephesinden şimdi ise farklı bir teknoloji karşımıza çıkıyor. Bu noktada ise “şeffaf” yapıya sahip akıllı telefon söylentileri gelmeye başladı. 9 Nisan tarihinde ilk olarak ortaya çıkan 90 sayfalık bir patent dosyasına göre LG markası, tamamen şeffaf yapıya sahip bir akıllı telefon üretmeyi hedefliyor. Bu konuda araştırmalar ve çalışmaların başladığı söyleniyor.

LG’den Şeffaf Akıllı Telefon Geliyor

LG G8 Kullanıcılarını Avuç İçi Damarlarından TanıyorLG G8 Kullanıcılarını Avuç İçi Damarlarından Tanıyor

Patent örneğinde ortaya çıkanlara göre bu akıllı telefon şeffaf olmasının yanı sıra yine katlanabilir bir tasarıma sahip olacak. Ekranlar arasında ise kıvrılabilir bir menteşe sistemi kullanıldığı gözüküyor. Rapora göre bu telefonun şeffaflık oranı ayarlanabilir yapıya sahip olacak. Bu noktada saydamlık azaltılıp arttırılabilecek. Ayrıca cihazda nesnelerin 3D görüntülenmesi için lazer bir sensöre sahip olacağı gelen bilgiler arasında bulunuyor. Henüz sadece patent dosyasından ibaret olan Şeffaf yapılı bu akıllı telefonun gerçekten çıkar mı veya ne zaman çıkacağı sorularının yanıtları henüz bilinmiyor.

Tıpkı katlanabilir akıllı telefonlar gibi oldukça dikkat çekmesi beklenen bu teknolojinin henüz ilerleyen dönemlerde piyasaya çıkması bekleniyor. Henüz katlanabilir modellerin bile sadece prototip cihazları bulunurken, şeffaf teknolojiye sahip bu modelleri önümüzdeki yıllarda görebiliriz.  


LG V50 ThinQ ile ekranı modüler hale getirdi!LG V50 ThinQ ile ekranı modüler hale getirdi!
LG yapay zeka teknolojileri ile ön plana çıkacakLG yapay zeka teknolojileri ile ön plana çıkacak

PAYLAŞ