Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama - Haberler - indir.com

Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 19:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihaz üretimi konusunda son zamanlarda oldukça ciddi başarılar elde eden Çinli akıllı cihaz üretici Huawei, geçtiğimiz aylarda Samsung ile beraber katlanabilir ekranlı akıllı cihazını tanıtmıştı. Huawei Mate X adlı bu akıllı cihaz piyasada adeta devrim niteliğinde bir etki yarattı. Tam katlanır ekran özelliği ile hem tablet boyutuna hem de normal telefon boyutuna geçiş yapabilen Huawei Mate X, için şirketten resmi bir açıklama geldi. Söz konusu açıklama tamamen cihazın çıkış tarihine yönelik yapıldı. Huawei Mate X ile beraber tanıtılan Samsung Galaxy Fold, son günlerde test editörlerinin kullanımı doğrultusunda tespit edilen çok ciddi ekran sorunları ile gündemde yerini alıyor. Cihazın en çok önem arz eden noktası ekran olarak görülüyor ve cihazın ekranının sorun yaşatması, daha önce haberimizde yer verdiğimiz üzere Samsung'un Çin'de gerçekleşecek olan etkinliğini ertelemesine neden olmuştur. 

Huawei Mate X İddialı Özellikler İle GeliyorHuawei Mate X İddialı Özellikler İle Geliyor

Samsung'un yaşadığı sorunlar ile karşı karşıya kalmak istemeyen Huawei'nin, ürettiği katlanabilir ekran özellikli Mate X modelinin çıkış tarihini Eylül ayına ertelediği hakkında çeşitli iddialar söz konusuydu. Fakat firma söz konusu bu iddiaları bugün itibariyle çürüttü. Şirket tarafından gelen bu bilgilere göre, planladığı gibi Huawei, Mate X modelli akıllı cihazını Haziran ayı itibariyle piyasaya sürecek. Daha önceden elde ettiğimiz bilgilere baktığımızda yaklaşık 2.600 dolar şeklinde bir fiyat doğrultusunda satışa sunulacak olan Huawei Mate X'in, Galaxy Fold modelli akıllı cihaza göre çok daha oturmuş bir ekran özelliği ile gelmesi bekleniyor. 

Huawei Mate X Haziran ayında gelecek

Huawei tarafından üretilen Mate X modelli akıllı cihazın çok daha oturmuş bir ekran ile geliyor olmasını Samsung'da daha önce söylemişti. Söz konusu bilgiler doğrultusunda, Huawei Mate X gibi dışa doğru katlanma özelliğine sahip olan cihazın üretilmesi daha rahat oluyor. Dışa doğru katlanan ekrana sahip olan Mate X'in bu sebeple çok daha sağla bir ekran gövde oranına sahip olduğu düşünülüyor. Fakat dışa doğru katlanmasından dolayı cihazın nasıl korunacağı hakkında da çeşitli soru işaretleri söz konusudur. Telefon dışa doğru katlandığı için ekran kısmı her şekilde dışarıda kalıyor. Aynı zamanda da plastik ekran için pek de hoş gözükmüyor. Yani şöyle ki Mate X için özel olarak hazırlanan ekran kılıfları pek de şık gözükmüyor. 

Huawei Mate X'in kısa özeti 

Katlanabilir ekran özelliğine sahip olan Huawei Mate X modelli akıllı cihaz hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse, cihaz Balong 5000 modem birimi sayesinde 5G desteği ile beraber gelecek. Cihaz gücünü 7 nm Kirin 980 işlemci sisteminden alıyor. Cihazın batarya gücü ise, 4.500 mAh olacak. Bununla beraber aynı zamanda cihaz 8 inç esnek OLED ekran üzerine tasarlanmıştır. Mate X'in yan kısmında Leica markalı üç farklı kamera sistemi yer alıyor. Test etmek amacıyla kullanan kişiler vasıtası ile elde edilen bilgilere göre Mate X sorunsuz bir şekilde kullanım sunuyor. 

 


Huawei Mate X “En İyi Bağlı Mobil Cihaz” ödülü aldı!Huawei Mate X “En İyi Bağlı Mobil Cihaz” ödülü aldı!

PAYLAŞ