Katlanabilir özelliğe sahip ilk telefona finansman engeli! - Haberler - indir.com

Katlanabilir özelliğe sahip ilk telefona finansman engeli!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 15:36:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ay gerçekleşen dünyaca ünlü MWC etkinliğinde şüphesiz en çok dikkat çeken cihazların başında katlanabilir akıllı cihazlar geliyor. Etkinlikte yer alan Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X modelli cihazlar katlanabilir akıllı cihaz denilince akla ilk gelen isimler arasında. Fakat bu bilgilerin aksine ilk katlanabilir akıllı cihazlar ne Samsung Galaxy Fold ne de Huawei MATE  X. İlk katlanabilir akıllı cihaz CES 2019'da gösterime sunulan bükülme özelliğine sahip olan ama kırılmayan ekranıyla gelen Royole FlexPai'dir. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olarak karşımıza çıkan ve uzun yıllardır ürettiği ürünler ile adından söz ettirmeyi başaran Samsung ve Huwei'nin aksine daha erken davranan Royal firması kendi özgün cihazını üretti. Galaxy Fold ve Mate X'in aksine tam katlanma özelliğine sahip olmayan Royal FlexPai, tamamen katlanır bir akran özelliğine sahip değil fakat katlanabilir akıllı cihazlar kategorisinde yer alıyor. 

Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!

Royale FlexPai katlanabilir cihazın 128 GB depolama alanına sahip modeli 1318 dolarken 256 GB depolama alanına sahip olan model ise 1469 dolar fiyat etiketi ile tüketiciye sunuluyor. Fiyat özeliğini Galaxy Fold ve Mate X'e göre çok daha uygun olarak geliştirilmiştir. Galaxy Fold 1980 dolara satılırken Mate X ise 2600 dolara satışa sunuldu. Teknolojinin ürünlerinden faydalanarak tasarlanan bu akıllı cihazlar katlanma özelliği ile klasik akıllı cihazlardan belirgin olarak ayrılıyor. 

Royal FlexPai'ye Finansman Aranıyor

İlk katlanabilir akıllı cihaz üretme başlığına imzasını atan Royal firması kendine finansman arıyor. Bloomberg'de yayınlanan haberler incelendiği taktirde Royal firması halka açılmak istiyor. Fakat bunun önünde finansman engeli olduğu görülüyor. Bu sebeple halka arz edilme planlamasının öncesinde ise 1 milyar dolarlık bir finansmana ihtiyaç duyulduğu görülüyor. Royal firması, tam olmasa da ilk katlanabilir akıllı cihaz üretimini ilk olarak gerçekleştiren firma olmanın yanı sıra aynı zamanda esnek OLED ekranlı paneller üretmesi ile biliniyor. Minimum düzeyde de olsa Samsung ve BOE ile rekabet yolunda adım adım ilerleyen Royal firması geçtiğimiz Haziran ayında 1.5 milyar dolarlık yatırım sayesinde Shenzhen’de yeni bir esnek panel üretim tesisini aktif hale getirdi. Çinli teknoloji firması Royal'in en büyük  hedefi ise, 5 milyar dolar civarında olan finansman desteğini 8 milyar dolara çıkarmak.

Royal hedefini gerçekleştirse ve bunun sonunda halka arz işlemi gerçekleşse bile firmanın geleceği elbette ki tüketicinin elinde olacak. Teknoloji sektörüne yön veren isimler arasında yer alan ve her ürettiği ile gündemde yerini almayı başaran Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev firmaların gelecek süreç içerisinde ürettiği katlanabilir akıllı cihazları kullanıcılarına sunacak olması, Royal gibi henüz teknoloji devi seviyesine gelmeyen firmaları rekabet açısında biraz zorlayacak gibi gözüküyor. Bu durun karşısında firmaların özgün çalışmalarına devam etmesi, finansman desteğini artırması ve bununla beraber aynı zamanda ürettiği ürünlerin fiyat kalite dengesini doğru oranda tutacak politikayı benimsemesi firmaların gelişmesini sağlayacak adımlar arasında yer alacaktır. 


İşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Foldİşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Fold
Bir katlanabilir telefon daha: Royole FlexpaiBir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai
Samsung Galaxy Fold için beklenmedik gelişme!Samsung Galaxy Fold için beklenmedik gelişme!

PAYLAŞ