Katlanabilir ekranlı Microsoft Surface Duo'nun özellikleri netleşiyor - Haberler - indir.com

Katlanabilir ekranlı Microsoft Surface Duo'nun özellikleri netleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 08:45:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Microsoft’un Android işletim sistemine sahip olan yeni akıllı telefonu Surface Duo hakkında önemli gelişmeler gündeme geldi.

Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz sene ortaya çıkan katlanabilir dokunmatik ekran rekabeti bu senede hız kesmeden devam ederken, yeni üreticilerde bu rekabete dahil oluyor. Bu sene katlanabilir telefonu Surface Duo’yu piyasaya sürmek için hazırlanan Microsoft cihazın yazılımı konusunda önemli bir adım attı. Uygulama geliştiricilerinin çift ekrana geçişine kolaylık tanımak isteyen şirket bir SDK ve emülatör yayınlayarak cihazın kendine has kullanımını ortaya çıkardı. Microsoft’un yayınladığı videodan da görüldüğü üzere henüz arayüz aşaması tamamlanmayan Surface Duo, kullanıcılarına iki ekranı tek bir ekran gibi kullanma imkanı tanıyacak.

Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?

CES 2020 etkinliğinde ilgi çeken katlanabilir cihazlar

İki farklı uygulamayı aynı anda çalıştırabilen ve bir uygulamada iki pencereli çalışma imkanı tanıyan Surface Duo, katlanabilir akıllı telefonlar arasında daha sağlam bir tasarıma sahip. 2020 senesinin sonunda piyasaya sürülmesi beklenen cihazla ilgili ortaya çıkan fotoğraf ve videolar cihazın oldukça kullanışlı olduğunu düşündürüyor. Büyük ekranı daha taşınabilir bir formda sunan Surface Duo’nun gövde tasarımı katlanabilir diğer akıllı telefonlardan daha mantıklı bulanlar var. Ancak menteşeleri sayesinde çok daha sağlam bir ekran yapısına sahip olan Microsoft Surface Duo’nun teknik açıdan bazı özellikleri ne yazık ki cihazı rekabette geride bırakabilir.

Microsoft Surface Duo özellikleri

İki adat 5.6 inçlik ekranın bir araya gelmesiyle geniş bir ekran deneyimi sunan Microsoft Surface Duo’da 360 derece menteşeler kullanılmış. Bu sayede ekranlar tam tersi yönde de katlanabiliyor. Kullanım deneyimi olarak kullanıcısına yeni bir deneyim sunacak Microsoft Surface Duo’nun katlanabilir telefon pazarına yeni bir yaklaşım getireceği kesin. Yatay modda kullanıldığında bir ekranın tamamen klavye olarak kullanılmasına imkan tanıyan Microsoft Surface Duo, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemci yongasından alıyor. Tasarımıyla oldukça çarpıcı olan cihazın performans açısından o kadar iddialı olmadığını görsek de, cihazın tasarım ve donanım açısından son halini almadığını düşünürsek bu özelliklerin 2020’nin sonuna kadar değişme ihtimali olduğunu da unutmamak gerekir. Microsoft bu telefon için daha iyi bir işlemci kullanmayı tercih edecek mi bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Microsoft Surface Duo hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


Samsung Galaxy Z Flip sızan afiş görüntüsüyle heyecan yarattıSamsung Galaxy Z Flip sızan afiş görüntüsüyle heyecan yarattı
Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!

PAYLAŞ