Katlanabilir ekran arayüzleri için önemli gelişme - Haberler - indir.com

Katlanabilir ekran arayüzleri için önemli gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 22:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli yazılım devi Microsoft Google'ın Flutter SDK'sını, özellikle Surface Duo olmak üzere katlanabilir ekranlı cihazlar için daha iyi destek sunarak bazı iyileştirmeler yapacağını duyurdu.

Microsoft’unda yer aldığı Flutter Engage etkinliği şirket bazı önemli iyileştirmelerini paylaştı. Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Microsoft, Google’ın platformlar arası Flutter SDK'sını aracılığıyla Surface Duo için uygulama yazma kılavuzu yayımlamıştı. Kılavuzun temel amacı geliştiricilerr Android için özel Surface Duo SDK'sının bir Flutter projesine nasıl ekleneceğini ve nasıl kullanılacağı konusunda rehberlik etmekti.

Microsoft küçük işletmeler için ücretsiz site oluşturma imkanı sunuyorMicrosoft küçük işletmeler için ücretsiz site oluşturma imkanı sunuyor

Bugünün Flutter Engage etkinliğine katılan yazılım devi, katlanabilir ekranlı cihazlar için hazırladığı uygulamaları daha kolay hale getirmek için Flutter SDK'nın kendisine önerilen bazı geliştirmeleri geliştiricilerle paylaştı. Açıklamasında şirket ilk olarak Flutter geliştiricilerinin bir cihazın nerede katlandığını ya da Surface Duo söz konusu olduğunda menteşesinin nerede olduğunun bilinmesi adına yeni temel araçlar üzerinde çalıştığına değindi.

Surface Duo, Avrupa'da satışa çıkıyor

Flutter ve Android, katlanabilir ekranlı cihazların iki farklı ekran yerine tek bir büyük ekran olarak ele aldığının bilinmesinin önemli olduğunu belirtiyor. Geliştiricilerin işlerini kolaylaştırmak adına tasarlanan bu araçlar sayesinde geliştiriciler, uygulamalarının kullanıcı arayüzünü bir katlama kısmıyla aynı hizaya gelecek şekilde ayarlayabilecekler ya da Flutter'ın, iki ekran arasında kalan ölü alan yerine, sol ya da sağ ekranın ortasına bir açılır iletişim kutusu koyulması gibi işlerin otomatik olarak yapılmasını sağlayabilecekler.

Microsoft geliştiricilerin işini kolaylaştırmaya çalışıyor

Şirketin açıklamasında ki bir diğer önemli konu ise, geliştirilen uygulamalarının hem katlanabilir ekranlı cihazlarda, hem de normal cihazlarda iyi çalışmasını isteyen Flutter geliştiricileri için “TwoPane” widget'ı geliştirdiğiydi. Normal bir akıllı telefonun ya da menteşeli katlanabilir ekranlı bir akıllı telefonun sadece yarısını kullanırken, TwoPane sadece Flutter widget'larının ve kullanıcı arayüzünün tek bir görünümünü gösterecek. Bir tablet, masaüstü ya da katlanabilir ekranlı Galaxy Fold tarzı cihazlarda ise TwoPane, belirtilen düzenlemede iki ayrı Flutter görünümünü sunacak. Microsoft'un Surface Duo’su gibi çift ekranlı cihazlarda ise her ekranda temiz bir şekilde bölünmüş bir panel bulunacak.

Microsoft şimdilik katlanabilir cihaz ekranlarıyla ilgili önemli değişiklikleri, Flutter topluluğunun kamuya açık geri bildirimleri için paylaşılıyor. Bir süre daha bu şekilde ilerleyecek süreç sonunda geri bildirimler ışığında Flutter kod tabanında birleştirilecek. Bu sayede kod tabanını kullanan tüm geliştiricilerin daha sonraki bir Flutter sürümünde kullanılabilir hale gelecek.


Microsoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyorMicrosoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyor
Microsoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecekMicrosoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecek

PAYLAŞ