Katlanabilir drone Xiaomi Fimi X8 SE 2020 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Katlanabilir drone Xiaomi Fimi X8 SE 2020 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-08 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Xiaomi, Youpin isimli platformu ile pek çok ürünü kullanıcılar ile buluşturuyor. Ev araç gereçlerinden akıllı hale gelebilecek olan en küçük ürüne kadar sunmuş olduğu ürün çeşitliliği ile dikkatleri üzerine çeken bu platform şimdi de DJI Mavic'e katlanabilir bir alternatif sunuyor.

Son derece şık bir tasarıma sahip olan drone, Youpin'de piyasaya sürüldü. Xiaomi Fimi X8 SE 2020 olarak isimlendirilen bu aracın özelliklerine ve fiyatına bir bakalım:

Xiaomi Redmi Note 10 özellikleri yeniden sızdırıldıXiaomi Redmi Note 10 özellikleri yeniden sızdırıldı

Xiaomi Fimi X8 SE 2020 özellikleri ve fiyatı

Hatırlatmak gerekirse Xiaomi ilk drone modelini 2016 yılının Mayıs ayında piyasaya sürmüştü. Mi Drone olarak isimlendirilen bu cihaz 1080p ve 4K gibi seçenekler ile kullanıcılar ile buluşmuştu. Fimi Technology tarafından üretilen Fimi X8 SE 2020 ise katlanabilir tasarımıyla DJI Mavic’e benzetiliyor.

Fimi X8 SE, son derece şık ve kompakt bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Katlanabilir bir yapıya sahip olması, bu cihazı pratik bir ürün haline getiriyor. Bu cihaz katlandığı zaman 204 x 106 x 72.6 mm formatına evriliyor. Kendisinin ağırlığı yaklaşık 765 gram.

Fimi X8 SE 2020, hem drone fotoğrafçılığı hem de video performansı konusunda 4K video kaydı ve 8 km ileriden görüntü alabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Drone, stabilize 3 eksenli kamera barındırıyor ve sadece 30 FPS'de olsa dahi 4K çekim yapabiliyor. 

Fimi X8 SE 2020, HiSilicon’ın yeni nesil ISP motoru sayesinde 100Mbps’ye kadar kolaylıkla 4K video çekebiliyor. Yeni F-log video renk modu ve DNG RAW fotoğraf formatı, post prodüksiyon için daha fazla alan sağlıyor.

Kontrol hassasiyeti noktasında da iyi bir donanıma sahip olan bu ürün, yeni nesli profesyonel kontrol algoritmaları ile donatılan ve hafif olan üç eksenli mekanik bir stabilizasyon gimbal (360 derece dönebilen destek) tarafından destekleniyor. Drone’un maksimum uçuş hızı 64,8 km/s seviyesine ulaşabiliyor. Kendisinin maksimum yükselme seviyesi ise 5 m/s.

Bu drone modelinin akıllı telefonlar ile uyumlu bir şekilde sorunsuz olarak çalıştığı söyleniyor. Akıllı telefon ya da tablet kullanılabilen drone, 5 km'lik bir uzaktan kumanda kontrol menziline sahip. Fimi X8 SE 2020 isimli bu ürünün Xiaomi imzasını taşıdığı için uygun fiyatlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zira bu aracın fiyatı 439 Dolar civarında.

 



PAYLAŞ