Katlanabilir Akıllı Telefon Projesi: PaperFold (Video) - Haberler - indir.com

Katlanabilir Akıllı Telefon Projesi: PaperFold (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojik cihazların yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladığı şu günlerde, Kanada'da bulunan Queen's Üniversitesi'nin Human Media Lab bölümü katlanabilir ve modüler akıllı telefon projesini duyurdu.

Üniversite'de görevli Profesör Roel Vertegaal ve öğrencisi Antonio Gomes tarafından geliştirme çalışmaları halen devam eden katlanabilir, esnek ve modüler akıllı telefon Paperfold, 3 adet elektroforetik ekrandan oluşuyor.

Paperfold Smartphone

Cihazda bulunan bu 3 ekrandan her birisi birbirinden bağımsız olarak kullanılabildiği gibi birleştirildiği zamanda adeta netbook ekranına dönüşebiliyor. Konuyla ilgili yayınlanan videoda, Paperfold'un takılıp çıkartılabilen ekranlarının yanı sıra Google Maps ile kullanımda sağladığı 3 boyutlu görüntü aktarımı konusundaki başarısının yanı sıra bazı teknik özelliklerine de yer veriliyor.

Gelecekte ceplerimizde yerini alacak olan kağıt gibi katlanabilen ve oldukça esnek bir tasarıma sahip olan Paperfold tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




PaperFold Tanıtım Videosu


PAYLAŞ