Katil robotlar mı geliyor! - Haberler - indir.com

Katil robotlar mı geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 15:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Yapay zeka bilim adamlarının uzun zamandır tartıştığı bir konu. Yapay zeka hakkında kimi bilim insanı bu teknolojinin insanlık için çok yararlı bir buluş olduğunu söylerken kimi bilim adamları da insanlığın sonunu getirecek bir teknoloji olarak görüyor.

Katil robotlar kavramını daha önce duymuşsunuzdur. Yapay zeka teknolojisinin bizi evcil hayvanmış gibi kullanacağı yada birçok şekilde yapay zekanın bize yaşatabileceği zararlardan bahsediliyor. Bu düşünceler insanlığın gelecekteki yaşayacağı tehlikelerden olduğu söylense de bugün de bizim kendi irademize ve karar alma hürriyetimize etki ediyor olabilir. Son günlerde Facebook' un milyonlarca kişinin verilerini sızdırdığı iddiaları gündemden düşmüyor ve bunun sorumlusunun Cambridge Analytica şirketinin olduğu iddia edilenler arasında. Söz konusu iddiaya göre şirket kötü bir amaç doğrultusunda, makine öğrenimi tekniğinden yararlanarak milyonlarca sosyal medya kullanıcısının verilerini çalarak Amerikan halkını radikalleşmesini sağlamak amacı ile kullandı. Son zamanlarda bahsedilen diğer bir iddiaya göre dünyanın çeşitli ülkelerinde 200 civarında seçimin etkilenmesi için de yine bu yönteme başvuruldu. Bu yöntemin defalarca yapıldığını varsayarsak şirketin amacının oldukça büyük olduğu belli oluyor.

Ayrıca Facebook sosyal medya platformlarının başında gelmesine rağmen yaşadığı skandal  tarihin en büyük sosyal medya skandallarından birisi. Bununla birlikte iki şirket de yasaları ihlal etmediği için herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor. Kısacası Cambridge Analytica' nın yapmış olduğu rıza mühendisliği ile yapay zeka kötü bir şekilde kullanılıyor ve bu olay insanlık için hiç de iyi bir geleceğin var olmadığını gösteriyor çünkü dev bir sosyal ortaklı skandallara imza atan sosyal medya platformları sosyal mühendislikle insanların bütün özel hayatını kopyalayarak bilimin gaddar yüzüne teslim ediyor ve bu şekilde insanların düşünceleri ile oynanıyor.





PAYLAŞ