Kaspersky Hacklendi! - Haberler - indir.com

Kaspersky Hacklendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-11 16:54:01
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce katıldığı bir konferansta mobil işletim sistemlerinin güvenlik konusundaki eksiklerinden bahseden ve Windows Phone platformunun çok daha güvenli Android ve iOS'un ise savunmasız olduğunun altını çizen Eugene Kaspersky'nin genel veri merkezi hacklendi.

Ünlü güvenlik firması Kaspersky'in iç ağlarına yönelik yapılan bu saldırı, hack saldırılarının ne kadar ileri gidebileceğini ve herhangi bir bilginin en güvenli ve hazırlıklı oluşum tarafından korunsa bile ne kadar kolay ele geçirilebileceğini gösteren en iyi örnek. Firma saldırıyı Duqu 2.0 olarak adlandırdı.

Moskova merkezli Kaspersky güvenlik şirketinden yapılan açıklamaya göre sistemlerinin bir ülke yönetimi adına çalışan saldırganlarca hacklendiği ancak saldırganların, kullanıcı verilerine saldırmak yerine, direkt olarak Kaspersky'nin kendi sistemine ve arşivine yöneltilmiş olduğu belirtildi.

Şirket, hangi ülkenin kendilerine saldırdığını belirtmezken İsrail, Amerika ve İngiltere'nin parmağının olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İçinde bulundukları durumun bir güvenlik firması için utanç verici olduğunu kabul eden Kaspersky, saldırının tespit edilmesinden yarım saat sonra engellendiğini açıkladı.





PAYLAŞ