Karşınızda Honda CB650R - Haberler - indir.com

Karşınızda Honda CB650R

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 11:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Yeni jenerasyon ile birlikte bu aile içerisinde en tepe ve alt segment arasında hayati öneme sahip olan Honda CB650R rekabetin en sıkı olduğu hafta tüketicilerin karşısına çıkacak.

Karşınızda Honda CB650R

Honda'nın bu yeni motoru CBF ailesinde isim değişikliği ile felsefe değişimine de giderek hataya geçirdiği bu yeni seri, pek çok kişi tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Neo-retro tasarım dili sayesinde, hatalar ve günümüzün modern teknolojilerini tamamlayan bu seri, 125, 250, 300 ve 1000 cc'lik makineleri satışa sunulmuştu. Motor hacimleri arasında köprü olarak adlandırılan bir versiyon için oluşan beklentilerin cevabı ise gecikmedi. Milan'da düzenlenen motosiklet fuarında tanıtımı yapılan Honda CB650R, bu görevin hakkını verecek gibi duruyor. CB650F'in yerini alacak olan bu model, oldukça çekişmeli geçecek olan bir haftada macerasına devam edecek. Motor tasarım konusunda da kendine oldukça güveniyor.

Tesla'dan yeni motosiklet konseptiTesla'dan yeni motosiklet konsepti

Tasarıma bakıldığı zaman ufak tefek CB1000R tasarımı görebiliyoruz. Ailenin imzalı parçaları olan LED Fan Grubu başta olmak üzere çizgiler aynı şekilde birebir şekilde korunuyor. Yeni tasarım olarak nitelendirebileceğimiz ürünler arasında LCD ekran var. Bu ekran ihtiyaç odaklı temel bilgileri sürücüye yansıtacak. Ekran, vites geçiş uyarısı, hız, devir saati ve ortalama tüketim gibi hayati verileri net bir şekilde sunacak. Sürüş pozisyonu kısmında da değişimlere gidilen bu modelde, CB650F'den çok daha sportif bir hava veriyor. Motorun gidonu daha ön ve altta konumlandırılırken, ayakların duruş pozisyonu biraz daha geride ve yüksekte olacak şekilde tasarlanmış. Sele boyutunda herhangi bir değişim söz konusu değil.

649cc'lik dört silindirli motor, üst tarafta çift egzantrikli bir yapıya sahip 16 supaplı devir çevirme konusunda oldukça başarılı olacak. 10.000 devir bandında önceki nesle göre yüzde 5 daha fazla güç üretebilecek. Motor 95 beygirlik değerle asfalta indiğini görebiliyoruz. Maksimum tork olaraksa 8.500 deviri elde edebiliyor. Bu verilerin elde edilmesinde, daha  yüksek sıkıştırma oranı, elden geçirilmiş yanma odaları ve yeni iridyum bujiler oldukça önemli bir rol oynuyor. Tabi üretilen bu gücün yere aktarılması konusunda şanzıman ve yardımcı desteklerde oldukça önemli. Şimdilik bu motor hakkında herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmamış.



PAYLAŞ