Kanser tedavisi için yeni yöntem bulundu - Haberler - indir.com

Kanser tedavisi için yeni yöntem bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 17:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Yaşadığımız yüzyılın en çaresiz hastalıklarında bir tanesi olan kanser, yeni tedavi yöntem arayışları aralıksız aranmaya devam ediliyor. Son günlerde yapılan araştırmalar ile kanser tedavisi için yeni yöntem geliştirilmesi amacıyla ilk adımlar atılmış olabilir. 

Kısa bir süre önce yapılan araştırmalar sonucunda elektro kimyasal mikroskobi adı verilen bir görüntüleme yöntemi geliştirildi. Geliştirilen bu yöntem ile dokuları gözlemleyebilmek için ışıklı işaretçiler, boyalar ve diğer ek kimyasalların kullanılmasına gerek kalmadan tarama yapabilme özelliği ile donatılmış durumda. Elektro kimyasal sondalar sayesinde dokunun çevresinde var olan doğal biyo molekülleri herhangi bir zarar görmeden belirlenebiliyor. Geliştirilen cihaz ile doku örneklerine yumuşak mikro elektrotlar kullanılarak dokuların üzerinde rahat bir şekilde hareket edilirken, elektrik akımı yardımı sayesinde dokular tarafından doğal yolla üretilen kimyasalların ve aynı zamanda kimyasalların oranlarının ölçümü yapılabilmekte. 

Türkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecekTürkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecek

Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı

Geliştiridikleri cihazı 3 ayrı aşamada incelediler

Araştırmayı bizzat kendileri yapan Angewandte Chemie ekibi, geliştirdikleri bu tekniği şimdiye kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirebildikleri 3 farklı örneği insanlara sundu. Gerçekleştirdikleri ilk örnek hepinizin tahmin edeceği üzerine farelerdi. Fare karaciğerinin taranması sonucu, ilaç iletim sistemi olarak çalışılan nano şeritleri göstermekti. Daha sonraki örnekte ise farenin kalbinin görüntüsünün tam anlamıyla sunmak amacıyla, hemoglobin proteinlerini ölçtüler. En son aşamada ise geliştirmiş oldukları yöntem sayesinde sağlıklı insan dokusu ile hasta olan dokunun gayet başarılı bir şekilde ayırt edebildiler. 

 


Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı!Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı!
Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldıCanlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı
3 Boyutlu Kanser Üretildi!3 Boyutlu Kanser Üretildi!

PAYLAŞ