Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı! - Haberler - indir.com

Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 14:52:38
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Tıp tarihinin yenilmesi en güç hastalıklarından biri olan kanserle ilgili umut verici çalışmalar gündeme geldi. Oldukça merak edilen bir başarı yakalandı! Bilim insanları, fareler üzerinde test ettikleri kanser aşısıyla %100'lük bir başarı elde ettiler. Sürecin ilerlediği zamanlarda bu umut verici haberin insanlar üzerinde etkili olacağını umut ediyoruz.

Farelerin üzerinde %100 başarı

Kanser hücreleri, vücudumuzun herhangi bir bölgesinde yer alan hücrelerin ölümüne sebep oluyordu. Bu saldırgan hücreler zamanla dokuların ve organların ölümüne ve bireylerin hayati tehlikeye sahip olmalarına sebep oluyordu. Bu nedenle kanser hücrelerinin oluşum sırasında belirlenip yok edilmesi gerekiyor. Tıp tarihi boyunca birçok teknik geliştirilmiş fakat hiçbiri çözüme ulaşamamıştı. Yapılan son çalışmaların haberleriyle fareler üzerinde uygulanan test sonuçları %100'lük bir başarıya ulaştı. Labaratuvar ortamındaki farelere cilt kanseri gibi son derece agresif kanser türleri bulaştırıldı. Bu aşı yapıldığında ise bu agresif kanser hücreleri, geri çekilmeye başladı. Scripps Research şirketinde görev alan ve çalışmanın ortak akademisyeni olan Prof. Dr. Dale Boger, "Bu eşgüdümlü teknik, melanom tedavisi için tam anlamıyla geçerli bir cevap niteliği taşıyor." dedi.

Play to Cure: Genes in Space'te Kanserle SavaşınPlay to Cure: Genes in Space'te Kanserle Savaşın

Boger, bu aşıyı geliştirmek için Teksas Güney Üniversitesi'nden Nobel ödüllü Bruce Beutler ile çalıştı. Aşıyla kanser hücrelerinin ilerleyişine engel olmak, doğal bağışıklık sistemin devreye girmesini sağlıyor. Boger, "Bir aşı dış patojenlerle savaşmak için vücudu geliştirebiliyorsa, aynı zamanda bağışıklık sisteminin de rolünü oynamasına izin verir." diyor. Yeni aşı uygulandığında kanser hücreleri, grip virüsleri gibi köşeye sıkışıyorlar ve kalan işi bağışıklık sistemimiz hallediyor. Araştırmacılara göre içeriğine Diprovocim adlı bir madde eklenen aşı uygulandığı tüm kanserli farelerin hepsini hayatta tuttuğunu belirttiler. Araştırmacılar ayrıca aynı kanser hücrelerini farelere yeniden verdiklerinde, bünyelerin duyarlı hale gelip bu kansere hücrelerine tekrar yakalanmadıklarını belirtti.

Aşının insanlar üzerinde uygulanması için daha fazla teste ihtiyacı olsa da kanseri yenmek için büyük bir umut olabilir. Bu aşının geliştirilmesiyle dünyada bulunan kanser hastalarına çözüm bulunabilir ve kanser dediğimiz yıllardır on binlerce kişiyi öldüren ve acı çekmesine sebep olan bu hastalık ilerleyen zamanlarda aşıyla beraber aynı bir grip gibi olabilir.


Cilt Kanserini Teşhis Eden Mobil UygulamaCilt Kanserini Teşhis Eden Mobil Uygulama
Meme Kanseri Hastalarını Destekleyen Uygulama: Pembe HareketMeme Kanseri Hastalarını Destekleyen Uygulama: Pembe Hareket
Google'ın yapay zekası kanserli hücreleri teşhis ediyor!Google'ın yapay zekası kanserli hücreleri teşhis ediyor!

PAYLAŞ